Motornostalgi i sommarkväll

June 9, 2008 – 12:58 pm

Efter att ha inmundigat en varsin turkisk flasköl och sagt adjö till Ellen så drog vi vidare till parken vid Café Slusswakten där de flesta motorentusiaster i Karlstad med omnejd verkade ha samlats denna torsdagskväll. Vädret var suveränt med mycket sol och värme som sig bör i Karlstad. Kan man tänka sig något behagligare än att i sakta mak cruisa fram längs gatorna en ljuv sommarkväll i en Pontiac Bonneville Cab? Med lämplig musik på stereon, förstås….

Motorcyklar i hundratal hade anslutit. I förgrunden en HD av äldre årgång.

Ytterligare en läcker glidarbil: Ford Fairline 1959. Den byggdes även som plåtcab, där hela taket kunde hissas ner i skuffen. En konstruktion som lär ha haft vissa tekniska brister och många Fairlane-ägare lär ha blivit stående med taket halvvägs uppe. Men med denna tvådörrars HT behöver man inte befara något sådant.

Inslaget av muskelbilar var stort. Här en Dodge Charger. Modellen känns väl igen av alla som sett filmen Bullitt med Steve McQueen och därmed en av filmhistoriens mest berömda biljakter. Skurkarna som försöker peppra Steve full med bly under biljakten åker just i en Charger innan den i sann amerikansk actionfilmtradition kraschar och exploderar i ett eldklot.

Pampigt så det förslår! Men är denna Cadillac en 52:a eller en 53:a? Vad säger sakkunskapen?

Ytterligare en Ford Fairline och det torde inte råda någon tvekan om årsmodellen.

En gång ett mycket vanligt inslag på våra vägar. Vem kunde då tro att en Volvo PV 444 en gång skulle komma att bli eftertraktad som veteranbil?

Motorträffen i Karlstad fortsätter varje torsdagskväll under hela sommaren. Så har du vägarna förbi solsta’n, stanna till och upplev en fläkt av fordonsnostalgi. Vi avslutar denna lilla kavalkad med en riktig klassiker. Perfekt för den bilist som vill undvika stress och tycker att själva resan är poängen.

Tags: , , , , , , , , , ,

Post a Comment