Konsten att förlora pengar på bloggar

October 14, 2008 – 7:56 pm

Nyligen nåddes Vita Huset av ett nödrop från Gubben vid Rämen, förorsakat av föregående inlägg. Gubben undrar om det inte finns något bra sätt att FÖRLORA pengar på bloggar. Jo, självklart – och då vi i alla lägen aldrig tvekar att ge en förtvivlande en hjälpande hand så kommer här några säkra tips. Det allra säkraste torde vara att satsa på aktier eller att sätta in sina pengar på banken men om det ändå inte räcker till så kan bloggmediet i högsta grad hjälpa till att maximera förlusterna.

Det är viktigt att vi först skiljer mellan två strategier:

– Förlora pengar med hjälp av egen blogg.
– Förlora pengar med hjälp av andra bloggar.

Punkt ett är synnerligen enkel. Det handlar helt enkelt om att hålla intäkterna på en minimal nivå (AdSense rekommenderas) och att maximera utgifterna. Några säkra tips:

– Satsa på helsidesannonser för din blogg i alla större tidningar samt radio- och TV-reklam under prime time.
– Undvik alla inkomstbringande sysselsättningar och blogga mera i stället.
– Låt datorn stå på över natten när du går till sängs efter dagens bloggande. Alltid blir det några kronor extra i högre elräkning och slitage på datorn.
– Gör dyra resor och köp dyra prylar för att få nya bloggämnen.
– Hyr in en känd bloggare som frilansbloggare. Förutom att det kan bli ohyggligt dyrt så slipper du själv besväret med att sköta din blogg och kan starta en ny blogg (eller flera) för att förlora ännu mera pengar.

Hur bär man sig då åt för att förlora pengar med hjälp av andras bloggar? Några tips kommer här:

– Skaffa bloggidoler och köp alla produkter och outfits som de rekommenderar.
– Drick mera alkohol! Satsa på champagne av finare märke – inget billigt blask här! Inhämta expertråd när det gäller val av märken.
– Satsa pengar i högriskprojekt som du får otaliga tips om i bloggosfären. Sök på “riskkapital” och “tjäna pengar”.
– Köp saker du inte behöver genom att inspireras av andra bloggare. Du kanske vill satsa på en entusiastbil eller varför inte ett flygplan?
– Donera pengar till andra bloggare. Håll utkik efter knappar som denna:

– Besök andliga bloggar som får dig att finna helt nya, immateriella värden i tillvaron. Det slutar kanske med att du skänker dina pengar till Billy Graham eller Thomas DiLeva. Du kan även använda dig av ovanstående knapp.

Ja, det var några tips och Vita Huset hoppas därmed att vi har stillat din oro, Gubben. Men förmodligen behöver du inte oroa dig för hur du ska bli av med dina pengar i det långa loppet. Det sköter våra folkvalda om….

Jo, en sak till: Du kan även satsa dina pengar på vinylskivor! Ren nostalgi och fullständigt onödigt. Två bra tips: RnR och så Tradera.

Tags: , , , ,

 1. 5 Responses to “Konsten att förlora pengar på bloggar”

 2. Käre RonnyBGoode,
  jag är lätt kluven när det gäller detta med att tjäna phäängar på bloggen. Visst skulle det vara himlans trevligt om det ramlade in kulor, å andra sidan skulle det ju också innebära att jag förbinder mig till att producera något läsvärt hela tiden (har jag lyckats med det hittills, harr harr).

  Jag tycker nog att det är rätt skönt att det finns en liten zon som fortfarande är gratis.

  By Car Bil on Oct 14, 2008

 3. Ronny, oh, du store mästare! Vilken enastående manual! Tack vare dig ska pengarna snart börja rulla. Ut. 😀

  By Lussan on Oct 15, 2008

 4. Tack! TACK! Du räddar mig ett slag från rikedom, penningbekymmer och andra bloggares avund. Nu ska jag genast och systematiskt följa dina tydliga anvisningar och när armodet äntligen dra in som en befriande vind genom min utmätta boning då står barnen där med gapande munnar och undrar över vart arvet tog vägen.

  – Fråga RonnyBGoode, blir då mitt enkla svar… 🙂

  By Gubben on Oct 15, 2008

 5. Car Bil: Självklart – det viktiga är att var och en finner tillfredsställelse i sitt bloggande. Samtidigt så kommersialiseras mediet alltmer så visst finns det förutsättningar för den som är intresserad av att dra in någon extra krona sitt bloggande.

  Lussan: Go for it, Lussan!

  Gubben: Anytime, Gubben, anytime….

  By ronnybgoode on Oct 16, 2008

 6. Vad skönt att man har ett alternativ att ta till om man nu inte vill tjäna pengar 😉

  By En Älskarinnas Bekännelser on Oct 17, 2008

Post a Comment