Vad är vitsen med Facebook?

October 6, 2009 – 11:42 pm

Hur tusan ska man hinna med att leva, egentligen? Sociala medier tillkommer hela tiden och för att vara uppdaterad måste man förstås vara med överallt. Jodå, jag har också skaffat ett Facebook-konto. Fast kanske är jag inte drabbad till 100% ändå. Jag drar nämligen gränsen vid att bränna tid på att spela “Mafia Wars” och acceptera alla mer eller mindre konstiga applikationer som alla vänner skickar. Ja, för de som tidigare inte varit beroende av Internet så lär risken ha ökat avsevärt i och med Facebook’s tillkomst. Just nu är det populärt därför att så oerhört många är medlemmar och det går snabbt och lätt att få kontakt med nya vänner. Det är också lätt att hitta andra med samma intressen. Men i morgon är det något annat som gäller och Facebook är lika inaktuellt som faxen. Hur många skickar fax i dag?

Många har redan upptäckt de marknadsföringsmässiga fördelarna med Facebook. Främst är det artister som använder FB för att nätverka med sina fans men det förekommer också att företag skapar Facebookgrupper kring produkter och varumärken. En ny variant av kundklubbar, alltså. Detta är en utmärkt resurs för att skicka trafik till hemsidor eller kanske till en blogg. Överskådligheten är bättre än i vanliga bloggar och det går lätt att se ens vänners inlägg i kronologisk ordning sekunden efter att de postats. Plus att vi kan chatta och skicka personliga meddelanden inom Facebookcommunityt.

En nackdel är förstås att du bara når ut till andra Facebookmedlemmar. Men med tanke på att det finns mer än 200 miljoner användare så är ju ändå oddsen ganska bra. Man kan skapa en profil under ett annat namn än sitt eget och jag vet inte hur många Elvis och Elvis Presley det finns här. Själv är han av förklarliga skäl förhindrad att nätverka på Facebook. Men förvånansvärt många artister finns med under sina riktiga namn och av dem är det en hel del som tar sig tid att kommunicera med sina fans. Och även om jag nu inte lyckats få Elvis till Facebookvän så finns både hans trummis D.J. Fontana och hans exfru Priscilla med på min vänlista.

För den som söker vänner inom något speciellt geografiskt område eller intresseområde så är Facebook idealiskt. Men frågan är hur mycket tid man ska lägga på allt detta. Trots allt så finns det ett liv utanför cybern också. För att inte tala om bloggosfären….

Vill du adda mig som vän på Facebook så är mitt profilnamn Ronny B Goode.

Suss gott!

Tags: ,

  1. One Response to “Vad är vitsen med Facebook?”

  2. Tjena!
    Kag har inte ens provat facebook ännu! Efter det här inlägget lär det nog inte bli av framöver heller!

    By Red on Oct 7, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.