Grattis John!

October 9, 2009 – 1:20 pm

I går skulle John Lennon ha fyllt 69 år, något som inte blev av på grund av en viss Mark David Chapman för vars kulor denne musiklegend dog den 8 december 1980. Vid tillfället befann jag mig i New York och lustigt nog så kom tanken till mig redan i bilen på väg ut till Arlanda att göra ett försök att leta upp John för att få en autograf. Detta borde ju inte vara helt omöjligt eftersom jag visste var han bodde och anonymiteten säkert var större i USA än på hemmaplan. Men tyvärr så hade en annan person kommit på samma idé. Skillnaden var att han var beväpnad. Men Mark David Chapman fick sin skiva signerad av John innan han sköt honom. Skivan lär senare ha sålts dyrt på auktion. I övrigt så ändrades programutbudet radikalt på de flesta stationer och man började omgående sända Beatlesmusik i stället för sina ordinarie program. Många kunde ses gråta öppet på gatorna efter dödsbudet, precis som vi sett i otaliga filmreportage om mordet på JFK 1963. Det är tydligt att John Lennon’s musik förenade många människor världen över, oberoende av etnisk och trosmässig bakgrund.

Grattis i alla fall, John. Din musik lever vidare.

Tags: , , , , ,

Post a Comment