Ska man hylla dags sol innan den gått ned?

April 2, 2016 – 10:58 am

frida_narkos2

Mina vänner, om Frida någonsin behövt ert stöd och er energi så är det nu.

Klockan närmar sig elva på förmiddagen och jag fick precis en påringning från Fredrik, den vänlige norrman som i går meddelade att Frida klarat operationen bra. I dag var inte beskedet lika positivt. Vad är det då som har hänt?

Frida är mycket svag i dag  och inte i ett sådant skick som man hade haft anledning att förvänta sig efter operationen. Hon har också börjat blöda i tandköttet vilket hon inte gjort tidigare. En misstanke är att cancern kan ha spridit sig mer än man trodde och att blodet påverkats så att det inte koagulerar som det ska. Risken finns att en massa små blodproppar dyker upp på olika ställen. Nu har man tagit blodprov och besked förväntas runt klockan ett.

Fredrik har alltså en misstanke om vad det kan vara som orsakar Fridas nedsatta allmäntillstånd. Är det som han befarar är Fridas tillstånd livshotande. Då återstår blodtransfusioner och akutvård men han säger att han aldrig någonsin varit med om att någon hund överlevt ett sådant tillstånd.

Det är inte definitivt förrän blodproven är tagna och vi vet mer. Inte heller är det definitivt om det nu är så att våra värsta farhågor besannas. Även om ingen annan hund som Fredrik känner till överlevt detta tillstånd så finns fortfarande en livsgnista kvar hos Frida. I alla fall tror jag det. Jag måste under alla omständigheter träffa henne på nytt och fråga henne hur vi ska gå vidare. Efter det vet jag.

Ska det verkligen behöva bli så att vårt lyckade aprilskämt mot liemannen och döden som jag raljerade om i går den första april slår tillbaka? Eller kommer kärleken och all vår positiva energi att hjälpa Frida tillbaka till livet?

Om blodprovet utvisar vad Fredrik befarar återstår bara att låta Frida fatta det slutgiltliga beslutet.

 

Tags: , , , , , , , ,

Post a Comment