Om mig

Vem är jag?

Jag arbetar som frilansjournalist och skribent. Detta innefattar förutom artiklar och reportage textinnehåll för webbsajter, trycksaker, nyhetsbrev och vad du nu kan tänkas behöva. Detaljerade referenser kan erhållas på begäran: kontakta mig på ronny@ronnybgoode.se

Min bakgrund är högst varierande, från radiotelegrafist i handelsflottan till Kriminalvården, kemisk-teknisk industri, egenföretagare inom IT och marknadsföring sedan Internet kom till, arbete inom turistnäringen, utbildare och inte minst radioproduktion.

Just radio är något som gått som en röd tråd genom både mitt yrkesliv och mitt personliga liv. Jag har varit involverad i ett flertal olika radioprojekt och startade tillsammans med ett par andra entusiaster Radio Ljusdal år 2000. Detta blev ett exempel på hur en liten fristående radiostation kan utvecklas och bli ett naturligt inslag i vardagen i en region. Under några år sände vi även turistradio och detta visade sig bli en effektiv marknadsföringskanal för lokala turistmål och våra program blev mycket populära bland besökande turister.

En lokal station har oanade möjligheter att skapa en relation med lyssnarna på ett sätt som rikstäckande radiokedjor aldrig kan uppnå och det finns mycket att göra inom denna sektor. Med små medel går det att skapa ett redaktionellt innehåll, en underhållning och musikmix anpassad för lokala förhållanden och framför allt interagera med lyssnarna. Man kan nog säga att jag har fått radio i blodet – och jag är alltid öppen för nya utmaningar inom detta område.

Frilansuppdrag passar mig alldeles utmärkt. Ja, det är även idealiskt för beställaren som får arbetet utfört utan att behöva ha något anställningsansvar och bara behöver betala en faktura vid leverans. Precis som jag gärna lämnar in bilen på verkstad eller lämnar bort min ekonomiska redovisning till specialister på området hellre än att lägga ned tid på det själv. Just tiden är något mycket viktigt för mig. Tid är något som vi inte kan återvinna – men däremot kan vi använda vår tid på ett så bra sätt som möjligt. Ja, vi kan faktiskt köpa tid genom att leja bort sådant som andra gör bättre. På detta sätt frigör vi tid till att fokusera på vår egentliga verksamhet och ägna oss åt det vi är bra på.

För övrigt så kommer jag från Hälsingland (f d Färila kommun) och bor numera på Svartsjölandet (Färingsö) utanför Stockholm. Närmare bestämt i Vita Huset. Ja, huset kallas faktiskt så och därav namnet på min blogg. Stor djurälskare och jag tycker att pyrrar (pyrenéerhundar) är bland det bästa som finns. Musikentusiast och skivsamlare. Kopplar hellre av med en bra bok än att följa senaste dokusåpan på TV.

En närmare bild av vem jag är får du mellan raderna i min blogg….

Ronny B Goode
ronny@ronnybgoode.se
Medlem av Svenska Journalistförbundet