En konstig dag

April 3, 2016 – 10:04 am

Denna dag känns faktiskt litet konstig. Det är som om den inte riktigt kan bestämma sig för vilken riktning den ska ta. Visst finns vårens alla dofter i luften men inte så utpräglat som vanligt. Det är inte mulet men ändå verkar inte solen komma sig för att lysa igenom molntapparna. Ingen antydan till regn känns i luften men ändå är det som det skulle kunna komma något senare. Kanske. Ja, det är som om själva dagen tvekade och inte riktigt vet hur den ska gå vidare.

Själv har jag vilat och tänkt på min Frida som utkämpar sin kamp mot mörkret så nära och ändå så långt borta. Men hon är inte ensam. Hon är i goda händer och kunnig personal finns till hands, som vet vad som behöver göras och snabbt kan rycka in. Alla våra underbara vänner följer Frida och håller tummarna, ber för henne och sänder sin energi för att hjälpa henne ta sig igenom denna svåra stund. Inget telefonsamtal kom under natten vilket måste innebära att Fridas tillstånd inte drastiskt försämrats. Men har hon blivit bättre? Ja, om ett par timmar vet vi besked.

Naturligtvis måste jag komma ut och röra på mig även när inte Frida är hemma och tar hand om de praktiska rutinerna. Så det fick bli en vandring längs vår rutt i Svartsjöparken.

svartsjoparken1

Trädet bredvid slottet är första anhalten på vår promenad. Här finns alltid en massa intressanta dofter av andra vovvar och Frida känner de flesta. Efter att hon lämnat en “like” går vi vidare.

svartsjoparken2

Ska vi ta vänster in på grusgången eller fortsätta rakt fram, uppför trappan och mot Svartsjöviken? De senaste gångerna har Frida valt grusgången då många intressanta doftspår pekat däråt.

svartsjoparken3

 

Ibland tar vi en runda förbi dammen i Svartsjöparken. Här drack Frida vatten första gången senast hon var hemma, då hon varken åt eller drack något inomhus.

svartsjoparken4

 

Efter allén finns nya valmöjligheter. Ska vi fortsätta framåt längs vandringsleden över fälten mot Skå flygfält? Eller ska vi ta vänster, gå en sväng genom den lilla lövskogen och så småningom komma tillbaka till parken?

svartsjoparken5

Här har vi den så kallade kyrkan. Den ser kanske inte så mycet ut för världen just nu men är mycket vacker med sin lummiga grönska sommartid. En plats för stilla ro, kontemplation – och bön.

svartsjoparken6

Snart är det dags att avtäcka statyn av Gustav II Adolf och Axel Oxenstierna för säsongen.

frida_staty

Gustav och Axel har faktiskt fungerat som hundvakter åt Frida, dock bara korta stunder.

svartsjoparken7

Frida och jag brukar oftast ta en tur förbi ruinen av det gamla Vasaslottet ned mot Svartsjöviken.

svartsjoparken8

Mellan dessa träd vid Svartsjöviken drack Frida vatten och svalkade tassarna i Mälaren senast hon var hemma hos mig. När blir det nästa gång?

Nu kan vi bara vänta.

Det känns som en konstig dag i dag. Ska Frida få leva vidare?

 

Tags: , , , , , , , , ,

Post a Comment