Bloggdio Vita Huset – bättre sent än aldrig (eller?)

November 15, 2008 – 1:07 am

Nu kan man nästan säga att the bottom is nådd! Föregående inlägg var förra fredagens bloggdio och då frågar sig förstås vän av ordning vad tusan det är som händer. Vad har hänt sedan i fredags? Ja, uppenbarligen inte så mycket på denna blogg. Men det ska bli bättre. Promise! Nu ska vi i alla fall dra igång fredagskvällens övningar och i vanlig ordning så blir det en hel del oldies but goodies!

Därifrån till ett tämligen obskyrt tyskt gäng vid namn United Balls. En gång köpte jag skivan bara på grund av omslaget och jag tyckte det lät rätt kul så den finns fortfarande kvar i samlingen Här en livesnutt med bandet i fråga.

Jo-Ann Campbell tror jag inte att vi har haft med hittills? Här kommer hon i ett klipp från filmen Hey let’s twist där även bland annat Joey Dee & Starliters medverkade. Jo-Ann’s största hit blev väl I’m the girl on Wolverton Mountain. På svenska känner vi igen denna låt som Skattlösa Bergen med Olle Adolphson. Men nu handlar det om twist och denna låt heter Let me do my twist Visst, Jo-Ann, kör hårt!

Egentligen är det roligaste med YouTube möjligheten att hitta filmklipp med olika artister men här kommer ett undantag. En riktigt skön låt som hängde med ett tag på Radio Nords Topp 20. Carla Thomas, dotter till soullegenden Rufus Thomas från Memphis och hennes första hit.

Här kommer tre coola killar, The Rock’n’Roll Trio. Med andra ord bröderna Johnny och Dorsey Burnette och Paul Burlison på sologitarr och en inte alls oäven version av Hound dog

Från Jamaica kom hon, Millie Small, och man kan lugnt säga att hon gav slickepinnen en ny status.

Ska vi fortsätta på temat slickepinnar? Lesley Gore känner vi främst igen genom hennes hit It’s my party men här ska vi se henne i ett klipp från filmen Ski party där hon gör allt för att höja stämningen i bussen på väg till skidbacken.

Här hade det varit läge att lägga in en låt med danska Lollipops för att avsluta hat-tricket på temat slickepinnar. Ja, varför inte? Visserligen inget filmklipp men en skön låt från den tid det begav sig.

Nu lämnar vi slickepinnetemat och övergår till något helt annat. Är det möjligen så att smörnissen Frankie Avalon har öppnat skivaffär? I alla fall så har han en massa läckra omslag på väggen bakom sig. Men i fortsättningen av inslaget presenterar han ett gäng som alltid varit poppis i Sverige, The Hollies.

När nu Hollies fått vara med så är det väl inte mer än rätt att vi släpper fram Newcastle’s stolthet The Animals. Kolla in “älghuvudena” i detta videoklipp! Vad säger jämnställdhetsombudsmannen?

Ett inslag till med Englandsanknytning. Lägg märke till “piratradiojinglarna” i början av detta och föregående inslag. Visserligen är detta playback men rätt kul ändå. Och låten tror jag mig kunna lova att ni har hört förut.

Så sticker vi emellan med ett litet filmtips:

Bloggdio Vita Huset är ju vad som gav det tvära kastet ett ansikte och här kommer ytterligare ett exempel på det. Ett trevligt sådant! Raskt över till 80-talet och Transvision Vamp.

Jackie De Shannon har ju blivit något av en följetong i denna bloggdio men inget fel i det – hon är ju onekligen en mångsidig artist. Här med en låt som vi kanske främst känner igen med The Band.

Vi håller oss kvar på andra sidan pölen och släpper fram The Young Rascals med en av sina hitlåtar. Detta blir också dagens sista låt från Vita Huset. Inte en enda djupdykning i det egna vinylarkivet idag! Men vi återkommer till det, tro mig. Dessutom SKA det bli andra inlägg än bloggdio i denna blogg också. Det har bara så att säga kommit ett och annat i vägen…. Trevlig helg alla!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 1. 3 Responses to “Bloggdio Vita Huset – bättre sent än aldrig (eller?)”

 2. Anthony & The Sophomores, minsann och en av mina absoluta favoritdamer, Jo-Ann Campbell. En utmärkt bloggdio!

  Ingen som har “Lollipop Lips” med The Lollipops? En rätt skön låt jag inte hört på åratal.

  By grandprix63 on Nov 15, 2008

 3. Snyggt, Ronny! Jag gillar tvära kast. Nu har jag börjat höra din text som en radioröst mellan låtarna också. 🙂
  Och det är lite skönt för oss bloggslöfockar om Vita Huset får stå övergivet under några novemberdagar – då är det inte bara vi klantskallar som halkar efter. Det ligger i tiden att låta bloggen vila, kan vi säga. 😉

  By Lussan on Nov 16, 2008

 4. Ja, nu blev jag orolig – men som sagt, bättre sent än…
  Nu ska jag avnjuta den nya blandningen…

  By Gubben on Nov 16, 2008

Post a Comment