På begäran: Lollipops med “Lollipop lips”

November 15, 2008 – 3:01 pm

Det kom in en förfrågan från grandprix63 om denna låt så jag har plockat fram en gammal kul EP med grabbarna ur Vita Husets huvudarkiv. Vad gäller Lollipops så bestod gruppen av bröderna Torben och Jörgen Lundgren samt deras morbror Paul Pedersen. Bröderna slog igenom redan 1960 vid en talangtävling i Pingklubben i Köpenhamn, då endast tio resp. nio år gamla. Arrangörerna vädrade en sensation och bröderna ombads att omgående bilda ett band. De tog då in sin morbror som trummis. Han kunde visserligen inte spela trummor (hade aldrig gjort det heller) men fick stränga order att lära sig hantverket omgående. Skivkontrakt väntade och denna EP släpptes 1963. Populariteten i Sverige blev enorm och särskilt inom Radio Syd’s täckningsområde då radiopratarna på piratskutan i Öresund flitigt pluggade Lollipops’ skivor. Skivbolagsdirektören Simon Brehm hade sedan tidigare ett gott samarbete med radiopiraterna och skivorna släpptes på hans bolag Karusell.

Lollipops fick också en liten revival på 70-talet och körde ett tag just med bandnamnet Lollipop Lips. De tävlade också för Danmark i Melodifestivalen två gånger. Enligt uppgift ska Jörgen Lundgren ha avlidit 2003 men jag känner inte till något ytterligare om detta. Kanske du Pia-Charlotte kan komplettera med mera information om Lollipops?


lollipops_lollipoplips

Tags: , , , ,

 1. 4 Responses to “På begäran: Lollipops med “Lollipop lips””

 2. Tack så mycket! Kul att få reda lite på deras historia också. Här ska rippas för glatta livet. Den ska ut på Youtube. En sån bra låt borde bli en hit igen!

  By grandprix63 on Nov 15, 2008

 3. Hej! Det finns mång band jag aldrig hört talas om och
  nedan nämner du Wolverton Mountan i en “girlie-version”.
  Vad jag har letat efter på YouTube är en version med Nat King Cole
  där han sjunger den vanliga sången. På en baksida av hans hit
  Mona-Lisa fanns just den som en B-sida. Låten fanns i juke-boxen på favoritfiket och spelades faktiskt oftare än hit-låten.
  Tänk hur det kan bli bara någon råkar lyssna på “baksidan”.

  By ginger06 on Nov 16, 2008

 4. Blev ju tvungen att googla grabbarna lite. Olika bud om dödsår men enligt deras “unofficial website” avled Jørgen Lundgreen mars 2004 och Paul Pedersen året innan.

  By grandprix63 on Nov 16, 2008

 5. Jag kommer mycket väl ihåg Lollipops som bodde ute på Islands Brygge vid hamnen.

  Dom var stora – riktig stora.

  Jag så en gång för Herrens många sedan Small Faces i Tennis Hallen i Malmö, som uppvärmning var Lollipops.

  Dom flesta gick efter att Lollipops hade spelat, medan vi som kom för att uppleva Lollipops fick en nästan tom Tennishal för oss själva.

  Lollipops kom fram ungefär samtidigt som Jan og Keld. Min första singel var med dom och hette Waterloo vad jag minns, har den inte mer tyvärr.

  By pia-charlotte on Dec 6, 2008

Post a Comment