God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt….

October 15, 2009 – 9:46 am

Nog minns du väl Frukostklubben? Sveriges första morgonunderhållningsprogram i radio som först startade 1946 och sedan sändes i tre år. 1955 togs idén upp på nytt och programmet gick fram till 1978, hela tiden med Sigge Fürst som programledare. En annan bekant figur från detta proram var en sidekick som kallades Kaffe-Petter som kom in med små roliga infall precis som Nutte (John Elfström) gjorde i Hylands Hörna. Säkert kommer ni också ihåg signaturmelodin som sjöngs av Sigge med gäster och det var en svensk version av denna sång ur “Singing in the rain” som i filmen framfördes av Debbie Reynolds, Gene Kelly och Donald O’Connor. Det passar väl bra att inleda dagens bloggande med denna låt innan jag sällar mig till Frukostklubbens skara genom att just intaga frukost. Ha en härlig dag alla!

Tags: , , , , , ,

  1. 2 Responses to “God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt….”

  2. Om detta hade jag inte ens den MINSTA aning! Men frukostklubben minns jag självklart. På den tiden kom tonerna från en Phillips (tror jag märket var) radiogrammofon av golvmodell där grammofondelen fälldes ut och blottade en gigantisk grammofontallrik med en intressant konstruktion för att automatiskt växla skivor. För många skivor på varndra resulterade i att 78-varvarna slirade och tappade farten. Men jag tror att vi kunde i alla fall har 5 skivor på varandra.
    Tack för minnesbilden!

    By Red on Oct 17, 2009

  3. Ja, skivväxlare var ett sattyg. Jag hade en Centrum radiogrammofon och redan vid 2-3 vinylsinglar så började det att slira….

    By ronnybgoode on Oct 17, 2009

Post a Comment