Stödkonsert för Filippinerna i Slottegymnasiets aula, Ljusdal den 1 december

November 13, 2013 – 7:35 pm

Det finns många eldsjälar i vårt land och Stefan Olsson från Ljusdal är en av dem. Därtill en person med hjärtat på rätta stället. Den 1 december anordnar han och hans vänner en stödkonsert för de människor som drabbats av tyfonen på Filippinerna. Konserten går av stapeln söndagen den 1 december 18.00-21.00 (med paus) i Slottegymnasiets aula, Ljusdal. Förutom Stefan själv och bandet TB 350 så medverkar en lång rad artister som ställer upp gratis. Mera info om vilka som uppträder finns i Facebook-gruppen Konsert för Filippinerna.

Det blir fri entré till konserten. Röda Korset finns på plats med insamlingsbössor och Rädda Barnen säljer fika i pausen. När Stefan och hans vänner ordnade en stödkonsert för det drabbade Haiti så samlade man in nästa 40 000 kronor och förhoppningen är nu att slå denna siffra.

Du som finns i Ljusdal med omnejd: gå dit, upplev en kväll med härlig musik och ge ditt bidrag! Hjälp Stefan och hans vänner att hjälpa de lidande på Filippinerna. Med ditt bidrag hjälper du Röda Korset att nå de drabbade människorna med första hjälpen, mat, vatten, mediciner, filtar och presenningar som ett första enkelt tak över huvudet.

Kan du inte komma till konserten så kan du sätta in ditt bidrag på Röda Korsets bankgiro 900-8004 eller plusgiro 900 800-4. Du kan också SMS:a AKUT FILIPPINERNA till 72 900 och skänka 50 kronor denna väg.

Tid för konserten alltså söndagen den 1 december 18.00-21.00 i Slottegymnasiets aula, Ljusdal.

Jag tycker att detta engagemang visar att det ändå finns hopp. Att vi bryr oss. Vågar vi hoppas på att andra krafter på andra platser ska utmana Ljusdal och dra igång egna liknande projekt?

Just det, ja: om ni undrar hur Stefan och TB 350 låter så lyssna gärna på The Ronny B Goode Show i kväll onsdag 13/11 20.00, exempelvis över Radio Österåker 103.7 (Storstockholm) eller via webben på http://radio.osteraker.se  Repris söndag 17/11 02.00 och 20.00.

 

Tags: , , , , , , , ,

Post a Comment