Howdy W Stranger från Arkansas

August 27, 2014 – 4:42 pm

Ingen vet riktigt varifrån han kom. Plötsligt bara stod han där, på södra sidan av Mississippifloden, precis på andra sidan bron över till Arkansas. Det är möjligt att det finns ett inslag av labrador i släkten men det vet vi inte säkert. Förmodligen hade han varit ensam ganska länge när hans och Tad Pierson’s vägar korsades.

Som den hundvän han är så försökte Tad på alla sätt få kontakt med sin nya kompis men det var inte lätt. Vovven höll sig på sin kant ända tills Tad sa “Howdy stranger”. Då reagerade den okända hunden direkt och började prata för brinnande livet och vifta på svansen. Från den dagen blev hans namn Howdy Stranger. Ja, till och med Howdy W. Stranger. W-et står för “Wayfaring”….

När vi möter Tad och hans fyrbente vän på South Main Street i Memphis, Tennessee så är det en skön och solig eftermiddag, efter en natt och morgon med hög luftfuktighet. Under inflygningen till Memphis så kunde vi åse ett briljant fyrverkeri när himlen genomkorsades av blixtar. Men nu är vädret lugnare och vi stannar till och pratar med Howdy W och hans husse. Howdy är en otroligt kärvänlig krabat som äntligen har hittat hem och han och Tad har varit oskiljaktiga i snart åtta år.

howdystranger1

Johnny från Memphis Travel, Howdy W Stranger och husse.

Det är första dagen i Memphis men vi lär nog träffa både Tad och Howdy igen. Snart är det dags för en dos road theraphy när Tad skjutsar oss runt bland bomullsfälten i Mississippi i sin Cadillac 55:a, med radion inställd på rätt kanal. En resa med storheter från rockens guldålder på radion, längs slingriga grusvägar, en sval flasköl i handen och så ett stopp i natten för att egenhändigt plocka en tuss bomull som ett minne från en tripp som lika gärna skulle kunna ha ägt rum 1955, när Cadillacen var ny. På de vägar som Tad väljer så är vi för det mesta ensamma och det enda som hörs när vi kliver ur bilen är cikadornas gnisslande.

Vi tar adjö av Tad och hans kompis, även om det är svårt att lämna en så tillgiven vovve. Hem till hotellet vid Court Square för att koppla av inför kvällens övningar. Nu väntar Beale Street.

howdystranger2

Tags: , , , , , , , , ,

Post a Comment