Konsten att bli tio år yngre

January 29, 2008 – 1:21 pm

UR DN idag
Nu är det bevisat: Motion gör dig tio år yngre
Fysisk träning gör människor tio år yngre. Det kan forskare nu för första gången visa på cellnivå.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=737529

Jaha, trevligt. Men det ser jag bara som en extra bonus. Faktiskt mår jag även riktigt bra av dagliga långpromenader. För att inte tala om att det sätter fart på hjärnaktiviteten. Man får frisk luft. Blir piggare. Ja, det finns många fördelar. Och skulle man någon gång ha svårt att komma sig för med att gå ut (om det spöregnar och stormen viner runt knutarna) så är det alltid en tillgång att vara hundägare. Då kommer man ut – vare sig man vill eller inte!
Vovven i sidhuvudet är för övrigt min första pyrenée, Izza (egentligen hette hon Evita men kallades alltid för Izza). Nu är det en annan pyrre, Ona, som hjälper till att hålla promenaddisciplinen vid liv.
Nog är det som de gamla kineserna sa: ska du gå tusen mil är det svåraste att ta det första steget. Sedan är frågan om man måste vara kines för att inse det. Och en fyrbent vän hjälper dig så gärna att komma över denna första tröskel.

Tags: , , , ,

Post a Comment