Cadillac, The Rock’n’Roll Car – och Vince Taylor

April 3, 2008 – 11:32 am

I sin senaste vinylrecension så har Micke kommit fram till Hep Stars första LP, We and Our Cadillac. ”Cadillac” är ju en klassiker som många gett sig på men jag undrar om inte ändå originalet med Vince Taylor & Playboys är en av de ultimata versionerna. Här en live-version som jag inte sett tidigare.

Många har ju kommit in på detta bilmärke i sina låtar, särskilt Chuck Berry. Vad gäller Vince Taylor så är han ett exempel på engelska rockare som slog bra utomlands (speciellt i Frankrike) men aldrig fick den uppmärksamhet han förtjänade av den brittiska publiken. Mera info om honom finns på denna sida. Han var för övrigt inspiration till David Bowie’s figur Ziggy Stardust.

Chucken, ja. Här framför han sin klassiker “Maybelline” i duell med Liverpoolbandet Gerry & Pacemakers:

Tags: , , , , , , ,

  1. One Response to “Cadillac, The Rock’n’Roll Car – och Vince Taylor”

  2. Jag är ingen större vän av gammal rock’n’roll, men den där versionen av Cadillad är faktiskt lysande. Man tackar!

    Vad gäller “Maybelline”-duellen så tror jag att dansarna vann! Vad hade koreografen rökt, kan man undra…

    By Bertilo W on Apr 4, 2008

Post a Comment