Vax och annat från Vita Huset, andra testsändningen

April 4, 2008 – 7:46 pm

I Vita Husets ”bloggdio” kommer här aktuella nyhetesrubriker från Sydsvenskan : Ola Salos fans rasar mot biljettkaos. ”Malmöoperan kan dra åt skogen” säger en av dem. Vårdförbundet varslar om konflikt. Cirka 3 500 medlemmar i nio landsting berörs. Knivman greps av polis i Malmö. Ingen kniv kunde återfinnas. Läs mera i Sydsvenskan.

Hallå alla bloggdiofans! Detta är RonnyBGoode som återkommer med en salig blandning. Ett par önskningar har faktiskt kommit in och vi ska se till att effektuera dessa snarast. Men först en Newsflash! Bin Laden gömmer sig i Glasgow! Över till Skottland.

Vi stannar kvar i Skottland och konstaterar att det även där finns Vilda Västern-entusiaster även om de skotska högländerna tycks ha influerat lokala sångartister på ett annat sätt än den amerikanska prärien. Låt oss avnjuta the Chaps och deras version av klassikern “Rawhide”:

Många upplever kanske Johnny Cash som en mera genuin företrädare för genren cowboy-musik – ja, country, då.. Här kommer han live från TV-programmet “Town Hall Party” 1959:

Johnny Cash, “The Man In Black”, såg vi här i just svart-vitt. Vi håller oss kvar på temat pengar, det vill säga cash, och nu är det dags för vårt inslag “The Money Programme”:

Från pengafrågorna over till dagens första önskning. Lotta gillar tydligen Kent riktigt bra och här kommer alldeles speciellt för dig en låt som man skulle kunna tro heter ”Så nära får ingen gå” men icke sa Nicke. Nej, här kommer Kent med ”Kräm”:

Hoppas detta skapade den rätta stämningen inför helgen, Lotta. Ytterligare en dam ska få en av sina favoriter här och nu. Especially for you, Ann – the Ramones!

Gillade du denna version Ann? Hör gärna av dig igen. Undrar just, förresten, varför kidsen släpade med surfbrädorna till diskoteket, som det sjungs om i låten. Nej, nu över till något helt annat. Svensk kulturhistoria i form av allas vår Jerka, alltså Jerry Williams, som här kommer med sitt musikaliska bidrag från filmen Åsa-Nisse och tjocka släkten som kom 1963:

Ja, nog är detta kulturhistoria, oberoende av vad Harry Schein tyckte i frågan på den tid det begav sig. Vi gör nu ett kort uppehåll men är snart tillbaka i bloggosfären, via Vita Husets egen ”bloggdio”. Stay tuned!

Tags: , , , , , , , , , ,

 1. 6 Responses to “Vax och annat från Vita Huset, andra testsändningen”

 2. Trevlig RonnyBGoode!
  Såg du på “så ska det låta i går”?

  By Gubben on Apr 5, 2008

 3. Nej, missade det tyvärr. Ägnade mig åt skivsamlingen i stället. Vad var det jag missade?

  By RonnyBGoode on Apr 5, 2008

 4. De rev av JohnnyBGoode så det stod härliga till…

  By Gubben on Apr 5, 2008

 5. Hoppsan! Jag lämnade en kommentar med ett önskemål i går. Något gick tydligen snett. Vi bloggare får nog vänja oss vid att det kan bli så. Hur som helst undrade jag om jag kan få önska “Tajta Jeans” kanske rent av “Verkmästaren i magen” finns någon stans?

  By ginger06 on Apr 5, 2008

 6. Ska se vad jag kan göra. Återkommer!

  By RonnyBGoode on Apr 5, 2008

 7. Åh, fel tillfälle att ramla in i ett youtube-inlägg. Jag sitter vid fel dator, en som vägrar youtube. Får komma tillbaka senare. 🙂

  Det verkar som om någon illasinnad person har utmanat dig. Här:
  http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2143033

  Orkar du så läser jag gärna alla dina 24 svar. Ingen kommentar är också ett svar förresten.

  Trevlig helg!

  By Lussan on Apr 5, 2008

Post a Comment