Bloggdio Vita Huset, femte testsändningen

April 8, 2008 – 11:21 am

Aktuella nyhetsrubriker: Våldtäktsdömd 42-åring anhölls i natt efter förhör om försvunna Engla, 10 år. Mannen är tidigare dömd för våldtäkt och nekar till brott.
Olofströms kommun vill tvångsdrogtesta unga. Kommunen hoppas att drogtesterna ska kunna införas redan till höstterminen.
Månadsbetalning för trängselskatt kan bli verklighet redan i höst. I morgon väntas riksdagen besluta om nya enklare betalningsrutiner.

Läs mera på Aftonbladet.se.

Välkommen till Bloggdio Vita Huset med RonnyBGoode! Jodå Gubben, visst är ”Gamla Nordsjön” ett guldkorn som försvarar sin plats i musikhistorien. Och Harry är ju alltid Harry. Så jag tycker att vi börjar dagens bloggdiotestsändning med att släppa fram Harry Brandelius med ett av sina odödliga nummer, alldeles speciellt för en alldeles särskild Gubbe vid Rämen:.

Visste ni förresten att Harry Brandelius under en period var diskjockey på Radio Nord? ”Harry på däck” hette programmet men det blev tyvärr aldrig någon större succé.

Ja, visst går det att kombinera gammalt och nytt. Rockvideo med Harry Brandelius tänkte man väl knappast på när ”Nordsjön” första gången lanserades. Såväl ABBA som Helan & Halvan uppskattas ju fortfarande av många och här kommer ytterligare ett exempel på hur man kan kombinera gammalt och nytt.

Hur vore det med lite Vilda Västern-nostalgi på detta? Filmen ”Rio Bravo” hade premiär i Sverige den 2 november 1959. För regin svarade Howard Hawks och i rollerna såg vi bland annat John Wayne, Dean Martin och Ricky Nelson. I filmen förekom även två sånginslag och det ena kommer här: ”Get along home Cindy, Cindy” med Ricky, Dean och Walter Brennan.

Ricky Nelson var på 50-talet en av de rockare som försökte ta upp kampen med Elvis och även om han aldrig nådde riktigt ända till toppen så blev hans karriär ändå mycket framgångsrik. Många tyckte att Elvis’ stjärna dalade när han under 60-talet främst ägnade sig åt att spela in vad som ansågs som B-filmer. Men 1968 var han tillbaka där han borde vara – på scenen:

En låt skriven av Jimmy Reed som själv hade en hit med den 1960. Dessutom en låt som otroligt många artister har gjort covers på.

Mera musik! Ett band som nästan blev lika stora som the Rutles var ju the Beatles. Men här ser vi the Rutles framföra sin ”Hold my hand” live i Ed Sullivan Show, på begäran av Christer:

Ack ja, nog är det något visst med denna Liverpoolpop…. Vi avslutar denna test med att minnas Lee Hazlewood som här tillsammans med Nina Lizell framför ett spår från filmen ”A cowboy in Sweden” som heter ”Leather & lace”. Välkommen åter och fortsätt att skicka in önskningar!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 1. 2 Responses to “Bloggdio Vita Huset, femte testsändningen”

 2. He, he, bäste RonnyBGoode!
  Du är bara FÖR bra. Tänk att lyfta fram denna brusande höjdare till ditt musikbord – jag är nära nog rörd till tårar.
  Och videon är helt strålande – har aldrig sett den förr!
  Nu har jag hittat min bloggfavoritradio – äntligen!!

  By Gubben on Apr 8, 2008

 3. Ja, här är man ljusår efter :-D. Jag la också upp Brandelius, å andra sidan kan man aldrig få för mycket av denne herre.
  Tack för Hazlewood, han är en av mina favoriter!
  Tack också för försöken att hitta låten med Bergqvist. Ska kolla på näääätet. 😀

  By Car Bil on Apr 8, 2008

Post a Comment