På strövtåg i Glada Hudik

June 10, 2008 – 2:12 pm

Det finns tillfällen när RonnyBGoode lämnar torpet och går på gatorna som en vanlig man (gammalt djungelordspråk från Hälsingland). Ja, torparen har insett att det finns vissa ärenden som inte direkt kan ombesörjas i Delsbo och därför får det bli en tripp till antingen Ljusdal eller Hudiksvall. Denna måndag blev det Hudiksvall.

Hudiksvall har onekligen en del gemensamt med Amsterdam, i  alla fall bitvis. Sjöbodarna vid Möljen används idag som restaurang, kontor och annat. Ett mycket pittoreskt inslag i stadsbilden. Lägg märke till järnbalkarna som sticker ut högst upp på byggnaderna. Precis som så vanligt är i Amsterdam så används dessa för att vinscha upp saker till de olika våningarna. Bra mycket mera praktiskt än att kånka på tunga möbler och annat uppför trånga trappor.

Det är förmodligen här som Hudikborna träffas för att få höra senaste nytt om allt och alla och utbyta åsikter och erfarenheter med varandra. Ljugarbänken har ersatts av ett något mera ändamålsenligt möblemang.

Lillfjärden mitt i sta’n bjuder på ett rikt fågelliv. Här ser vi ett par genuina Hudiksvallsbor som återvänt till hembygden för sommarsemester.

Det var ju en måndag som jag besökte Hudiksvall! Någon måste ha glömt att byta ut skylten….

Ett kul sätt att marknadsföra sin restaurang. På gågatan mitt i Hudik finner vi detta ambulerande korvstånd uppbyggt på en gammal flakmoppe. Rune Brolin bakom ”disken” berättar att man driver en restaurang med thailändska specialiteter runt hörnet. Är man sugen på något mera än varm korv så är det alltså läge att titta in till Nojs i Hudiksvall.

Snygga tjejer är det gott om i Glada Hudik. Gry kan nog sägas vara en av de högst uppsatta, i alla fall just nu.

Emma bjuder på ett bländande léende och genast skiner solen över gågatan.

Vasa, profilbild? OK, då….

När man ändå befinner sig i Hudiksvall så går det inte att avhålla sig från frestelsen att titta in på BOA. Bland alla TV-spel, CD-skivor, DVD och serietidningar så finns en avdelning med något som ligger mig varmt om hjärtat: vinylskivor. En hög med nytillskott till samlingen börjar så sakteliga växa fram i mitten….

Jag vet inte om jag hörde fel men nog tyckte jag att affärsinnehavaren Lars Hummer sa något om att du får rabatt på det du köper om du säger ”RonnyBGoode sent me” när du kommer in och handlar något på BOA nästa gång. Det är i alla fall värt att testa….

Efter att ha inhandlat sill, gräslök och andra necessiteter drog sig så torparen tillbaka till de djupa skogarna för denna gång. Men han är snart tillbaka i en blogg nära dig.

Tags: , , , , , , , , , ,

  1. One Response to “På strövtåg i Glada Hudik”

  2. Fajna strona, znalazlem ja przypadkowo ale teraz bede tu wpadal czesciej, pozdrawiam

    By Gry planszowe on Jul 22, 2008

Post a Comment