E-boktips för bloggare: “Authority Black Book”

September 1, 2008 – 9:57 pm

Jack Humphrey är en amerikansk webb- och bloggmarknadsförare och hans e-bok “Authority Black Book” innehåller många tips som fungerar bra även för svenska bloggare. Boken är skriven i en lättsam och underhållande ton och är fokuserad på Web 2.0 som bygger på att användarna ska ha stora möjligheter till interaktivitet och samarbete. Ett bra exempel på Web 2.0 är just Wikipedia – uppslagsverket som alla kan vara med och redigera. Bloggar och sociala medier i övrigt hör förstås också hit.

Som WordPress-användare lovordar Jack Humphrey detta verktyg och ger en hel del tips om bland annat plug-ins. Övriga kapitel behandlar bland annat blogginnehåll och hur man utformar poster optimalt för att synas bra i sökmotorerna. Gästbloggning och bloggnätverk tas också upp i ett kapitel, liksom länkbeten, bloggportaler och söktjänster.

Videobloggar är något som kommer alltmer och i boken behandlas hur man gör en egen video och lämplig mjukvara presenteras. Dessutom tas podcasting upp – något som ännu inte verkar vara alltför vanligt på svenska bloggar.

Boken är skriven ur ett marknadsförarperspektiv men har mycket att ge även den som inte i första hand vill skapa en kommersiell blogg utan vill nå ut i bloggosfären på bästa sätt. Tips om social bokmärkning, trackbacks och RSS-användning kan användas av alla. Boken innehåller ett stort länkarkiv som av naturliga skäl är fokuserat på engelskspråkiga resurser men här finns ändå mycket matnyttigt att hämta.

Mera info om “Authority Black Book” som kan laddas ner gratis.

Tags: , , , , , , , ,

  1. One Response to “E-boktips för bloggare: “Authority Black Book””

  2. Spännande! *bokmärker och bokmärker*

    By Lussan on Sep 3, 2008

Post a Comment