Vinylskivor på nätet hos Vinyl from Yesterday

September 4, 2008 – 4:56 pm

Jag återkommer till tidigare inlägg om småskalig näthandel. Två goda vänner i Dalom, båda skivsamlare, har gjort just det som beskrivs i inlägget. På bloggen Vinyl from Yesterday kan den intresserade direkt köpa vinylskivor till fast pris. Bengan och Kristine kommer att uppdatera regelbundet, var och varannan dag, med mera material. Enligt ”vinylbloggarna” är det främst dubbletter och utgallrat material ur egna samlingar som säljs.

De har också varit aktiva både på eBay och Tradera men detta är första gången de satsar på att sälja på detta sätt. En blogg är ju i realiteten en interaktiv hemsida och därför idealisk för att sälja saker. Men vore det då inte bättre att lägga ut sina skivor på till exempel Tradera för att kanske få bättre betalt genom att man där kan köra auktioner?

Det går alldeles utmärkt att ha auktioner även i din blogg. Faktiskt så har Bengan och Kristine aviserat planer på att göra just det. Då lär bland annat ABBA-samlare och hårdrocksentusiaster kunna hitta en hel del kul saker. Rent praktiskt går det till så att man sätter ett stoppdatum och en tid när auktionen går ut och fram till denna tid kan man alltså höja ledande bud, precis som på olika auktionssajter. Vinyl from Yesterday planerar att ta emot bud via MSN Messenger så att budgivarna kan höja sina bud i realtid.

Någon mera ute i bloggosfären som gjort något liknande? Lämna gärna en kommentar och berätta gärna om era erfarenheter av direktförsäljning via er blogg.

Läs även vad andra bloggar skriver om , , , , , , ,

Prenumerera på min blogg (RSS) och Kommentarer (RSS).

Tags: , , , , , ,

 1. 6 Responses to “Vinylskivor på nätet hos Vinyl from Yesterday”

 2. No Volt ;(
  No Firefly Men ;(

  Man når välan fler spekuanter via typ Tradera!!???

  By josephzohn on Sep 4, 2008

 3. Ja, man kan tycka det. Men konkurrensen blir också större – och så kostar det ju en slant. Vet inte om de har något med voltbröderna men du kan ju alltid fråga.

  By ronnybgoode on Sep 4, 2008

 4. Hej Ronnybgoode,

  Jag tycker du har en fantastisk spännande sida. Det är nostalgin som vi alla älskar.

  Jag hamnade vid ett tilfälle på din sida igår, och vill gärna länka den till min blogg, hoppas du inget har emot det.

  Det som jag ramlade över – jag slog mig inte – var något gammalt och spännande om Radio Nord.

  Inom kort släpper jag lös med en massa musik fra Radio Mercur som hade sändingar liksom Radio Syd i Öresund.

  Jag kanske kommer att citerar dig kring Radio Nord.

  Tackar så mycket.

  Pia-Charlotte, Provence

  By pia-charlotte on Sep 5, 2008

 5. Tack för det Pia-Charlotte! Har ni lika ruggigt höstväder i Provence som vi har i Sverige just nu?

  Musik från Radio Mercur låter intressant. Har du kanske till och med inspelningar från stationen? Själv har jag bland annat inspelningar från första sändningskvällen i augusti 1958 samt sista timmarna från Lucky Star i Öresund den 31 juli 1962. Jag antar att du har läst Henrik Nörgaards bok om stationen? Om inte så kan jag rekommendera den. I alla händelser så är Radio Mercur klassisk då det var den första kommersiella stationen i Europa som sände från internationellt vatten för att kringgå ett radiomonopol.

  By ronnybgoode on Sep 5, 2008

 6. Jag var 10 år i 1958 och gick i klass med en av stjärnspeakernas barn, därför blev mitt interess verklighet på något speciellt sätt.

  Jag har massor av material från den tiden, jag har fått tag på via loppmarknader, från folk på Cheeta o Lucky Star och inte minst dom som jag känner ifrån skolan.

  By pia-charlotte on Sep 5, 2008

 7. Solen skiner här, men man ska inte långt förr det vräker ner med regn….
  Oftast är det så, att Provence går fri ifrån allt elände, beroende på bergen.

  Bra dom har lagd dom där dom ligger.

  Trevlig helg

  By pia-charlotte on Sep 6, 2008

Post a Comment