Fredagsbloggdio – Party time i Vita Huset igen!

September 12, 2008 – 10:16 pm

Ja, då har vi fredag och återigen dags för en liten bloggdio från Vita Huset. Damerna först –och i detta fall blir det Wanda Jackson. Hon gjorde ju en så helgjuten insats förra fredagen att hon får vara med igen och då blir det party! Just det: Let’s have a party!

Visserligen en tidig 60-talsversion – ni kanske noterade att man dansade twist till denna partylåt. Men klart godkänd ändå, tycker jag. Dessutom med Roy Clark – han med Chicken wire – på gitarr.

En kille som många tyckte lät som Elvis var Ral Donner och hans bidrag heter Cinderella Twist.

Från 1957 är kommande låt och även om inte läppsynkningen fungerar så där perfekt så är det en klassiker.

Kan man hoppa framåt i tiden tio år utan vidare? Jodå, särskilt när det är Paul Revere & Raiders som står för underhållningen.

Nu blir det instrumentalt! Mannen som sags ha uppfunnit surfmusiken kommer här med en gammal surfklassiker. Dick Dale och Misirlou.

Ja, när vi nu halkat – eller surfat – in på ämnet surfmusik så är det ju onekligen svårt att förbigå the Beach Boys. Så här kommer grabbarna och det här är faktiskt live.

Nu är det dags för en tjej i dagens bloggdio och det är ingen mindre än Brenda Lee, som ju är rätt så liten till växten. Här med sin tolkning av en gammal Hank Williams-klassiker.

En dam till och det är inte vem som helst, må ni tro. Nej, här kommer Cordell Jackson och river loss på sin trogna Hagström-gitarr. Som många kanske känner till så startade hon sitt eget skivbolag, Moon Records, i Memphis år 1956 och stod själv för många häftiga gitarrsolon på de singlar som gavs ut med mer eller mindre obskyra sydstatsrockare.

Ett av de amerikanska gäng som försökte öppna moteld mot Beatles och andra företrädare för “The British Invasion” ser vi här. The Knickerbockers och Lies.

Vi är strax tillbaka efter detta meddelande från våra sponsorer:

Tillbaka till favoritprogrammet från förra fredagen, Town Hall Party. Hört talas om Lee Austin & The Last Of The Rebels? Skönt gäng som vann programmets talangjakt 1959.

Primitive love exotic hula dance – ja, nog är det väl en träffande beskrivning på kommande inslag. Plats på scen för Jayne Mansfield.

Vi avslutar denna lilla bloggdio med ett gäng från Boulder, Colorado. The Astronauts är det som framför Firewater – än en gång en surflåt och detta är et klipp från filmen Surf party. Jag ser just att det bara blev amerikanskt denna gång men det får vi ta igen vid ett annat tillfälle.

Trevlig fredagkväll!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 1. 2 Responses to “Fredagsbloggdio – Party time i Vita Huset igen!”

 2. Brenda Lee må vara liten till växten men ack vilken fart det var på våra flickor på den tiden 🙂

  Tack för denna fredagsunderhållning som jag avnjöt strax före lunch på lördagen!

  By Gubben on Sep 13, 2008

 3. Wanda Jackson är också anmärkningsvärt kortväxt. Tro rBrenda är den längre av dom två…
  Men hörs likaväl, dessa två damer har ju fantastiska röster, klart två av mina kvinnliga vokalistfavoriter. Såg Wanda live i Spekreödsparken vintern-05. Wow.

  By Mårten on Sep 13, 2008

Post a Comment