Late night bloggdio

September 20, 2008 – 12:09 am

Först av allt så kan jag meddela de som undrat vart vinylljudfilsklippen tagit vägen att de nu börjat laddas upp HÄR. Mera kommer nästa vecka då vi är tillbaka i Vita Huset.

Tillbaka? Ja, jag och Ona har efter en behaglig bilresa genom det vackra höstlandskapet förflyttat oss till Hälsingland och kvällens bloggdio kablas alltså ut från torpet i stället för Vita Huset. Eller närmare bestämt från DRAK:s klubblokal i Delsbo som vänligen står till tjänst med bredband. So here we go!

Under resan upp så funderade jag på något lämpligt tema för kvällens bloggdio och kom inte på något kreativare än bilrelaterade låtar. Så vi kör väl igång. Let’s have fun, fun, fun…. until daddy takes the T-bird away!

Från Beach Boys över till “skäggen”. Nej, jag talar inte om Beppe Wolgers och grabbarna utan ZZ Top, som tydligen föredrar att åka lowrider. Live från Fayetteville 10 maj 2007.

En låtskrivare som åtskilliga gånger kommit in på ämnet bilåkning är ju Chuck Berry och jag tycker att hans No particular place to go är en av de låtar som bäst ger uttryck för själva cruisingens essens – bara glida omkring och njuta, utan mål. Fast jag undrar just om det var så här som Chucken tänkte sig bilåkandet.

Och nu blir det reklam:

En som givetvis åker Cadillac är countryhjälten Dwight Yokam.

Mera Cadillac! The Blasters har ju varit med förr i Bloggdio Vita Huset och här kommer de med en låt som heter Long white Cadillac, live från Brescia i Italien 2004.

Lastbilar är ju också bilar. Så nog platsar väl Watermelon Slim och hans Truck drivin’ mama?

Filmen Sista natten med gänget (American Graffiti) handlade ju i högsta grad bland annat om bilar och cruisin’ så ett litet klipp från den kan väl passa in här.

YouTube verkar synnerligen segt nu så jag tror att jag avslutar den bilrelaterade bloggdion här innan det slutar med en crash. Varsågoda: the Primitives!

Tags: , , , , , , , , , ,

 1. 2 Responses to “Late night bloggdio”

 2. Sitter på en buss …
  Men orkar inte göra en bussbloggdio 🙂
  Hälsingland??
  Bandy??
  Vetlanda BK är just nu i toppform i Edsbyn :))))

  By josephzohn on Sep 20, 2008

 3. Du josephzohn, vi åkte faktiskt bil. Svårt att blogga och köra bil samtidigt. Min simultankapacitet har sina begränsningar 🙂

  By ronnybgoode on Sep 20, 2008

Post a Comment