En något annorlunda Bloggdio från Vita Huset

October 3, 2008 – 10:56 pm

Tusan vet om man törs lita på den där YouTube längre. Visserligen brukar han bli aningen seg på söndagarna men vem är väl inte det? Men nu verkar det riktigt illavarslande eftersom han ballat ur redan fast det bara är fredag. Med anledning härav så får ni därför hålla tillgodo med ett antal alster från huvudarkivet i Vita Huset. Jag har inte testat att ladda upp ljudfiler med hjälp av WordPress förut så detta är ett litet experiment. Men fungerar det så kan vi bloggdiera vidare utan inblandning från den där YouTube som bara tappar sugen när det är dags att jobba. Nej, själv är bäste bloggdiooperatör!

Man skulle kunna tro att det är Raggoparden som inleder kvällens bloggdio men det är faktiskt Connie Francis med en tysk version av sin Someone else’s boy som då heter Schöner fremder Mann.


conniefrancis_schonerfremdermann

En tjej till kommer här. Alma Cogan var inte i första hand känd som saxofonist utan som sångerska. Här en obskyr sak från 1961 med den radiorelaterade titeln He just couldn’t resist her with her pocket transistor.


almacogan_hejustcouldntresistherwithherpockettransistor

I avdelningen obskyra vax släpper vi nu fram Robb Storme & The Whispers med en låt från 1961, Near You. Denna lilla pärla hittade jag på en skivmässa i en kyrka i den engelska vikingastaden York på 80-talet till det facila pricet av 20 pence (mindre än tre kronor). Nog var den värd det?


robbstormewhispers_nearyou

Jag beklagar att det inte blir några filmsnuttar idag men å andra sidan så handlar det ofta om saker som knappast kommit upp på YouTube när man börjar gräva i Vita Husets arkiv. Vad sägs till exempel om detta alster? Nynäshamns pophopp på 60-talet, Madmen! Ett skrik i vildmarken, som slutklämmen i omslagstexten lyder. Värt att notera är att låten tydligen handlar om MAD-karaktären Alfred E Neuman och att Hans i Madmen spelar gittar medan Jan spelar gitarr. Härlig garagelåt av ett festligt gäng.


madmen_alfredegoessurfin

Ni minns kanske den gemensamma post som jag och Farbror Sid gjorde om Leena Skoog? Hon gav sig ju faktiskt på andra saker än Je t’aime också. Inte för att jag vet vad Leena och Arne Quick hade ihop men här kommer i alla fall hennes Svaret på Rosen.


leenaskoog_svaretparosen

Nu ska det bli bilåkning och skottlossning. I Chicago kan det gå hett till, som ni vet. Detta åskådliggörs på bästa sätt av Resonance i låten OK Chicago.


resonance_okchicago

Ruggigt! Nej, då går det lugnare till när Tom Nordblom är ute och åker med kvintetten. Fast här verkar det som om ”än slank dom hit och än slank som dit – å sen slank dom ner i diket!”


tomnordblomskvintett_paenensligvag

Beatlesfebern spred sig förstås även till Malmö och det var ingen större tvekan om vad Gunilla Postaroff önskade sig i present.


gunillapostaroff_panamnsdagensavilljaghaenbeatle

En som lär ha hängt på låset ett tag nu är Josephzohn som förväntar sig att få höra något alldeles speciellt med Bröderna Volt i kväll. Hur är det, Josephzohn, var du möjligen med på den stora skolfesten i Vetlanda 2006? Eller du kanske inte gick på Withalaskolan? I alla händelser så finns mera att läsa om evenemanget här. Denna minnesvärda kväll svarade tydligen ett gäng högspänningsladdade bröder för underhållningen. Så även i kväll i Bloggdio från Vita Huset och det är en riktig pärla som aldrig fick chansen på den tid det begav sig. Bröderna Volt alltså och Jenny Jenny.


brodernavolt_jennyjenny

Mera rock’n roll åt folket. Denna låt har många gett sig på, bland andra Jerry Lee och Crickets-trummisen Jerry Allison, även känd som Ivan. När Jerry/Ivan gjorde låten 1958 så fick den titeln Real wild child. Här kommer en av de vildaste versioner jag hört av Wild one, framförd av revivalrockgänget The New Legion Rock Spectacular.


newlegionrockspectacular_wildone

Cliff Richard har ju en enorm låtskatt att ösa ur så han får vara med även i kvällens bloggdio. Här med en inte alltför vanlig låt från 1964: True true lovin’.


cliffrichard_truetruelovin

Svenska hjältarna Spotnicks hyllas fortfarande som gudar i bland annat Japan och jag tycker nog att de genom åren fått en oförtjänt dålig uppmärksamhet på hemmaplan. Någon gång på 80-talet startade de sin Sverigeturné på Studion vid S:t Eriksplan i Stockholm och jag räknade: vi var 32 personer i publiken! Jag och gitarrguden Bosse Winberg i Spotnicks råkade komma till entrén precis samtidigt och då ville dörrslusken plocka Bosse på inträdesavgift! Varpå Bosse utbrast med äktgöteborgskt eftertryck: Döö, ja’ lirar med  bandet…. Här en låt som inte är instrumental men svänger riktigt bra. Please say yes.


spotnicks_pleasesayyes

Ja, därmed har vi kommit fram till kvällens sista dans och vi hoppas att ni har haft det lika trevligt som vi har haft det. Sista låten är klassikern Mona Lisa i en version som måste ha fått gamle Nat King Cole att rotera några varv i sin grav (eller att rocka loss!) Holländska Kraaijeveld med ett förflutet i bluesrockgänget Bintangs kommer här och med detta så säger Vita Huset tack och adjö för i kväll. Vi grejade det här utan dig YouTube!


kraaijeveld_monalisa

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 1. 10 Responses to “En något annorlunda Bloggdio från Vita Huset”

 2. Jag skall säga dig Ronny… jag saknar inte Youtube i detta inlägg. Det här var riktigt riktigt trevligt!

  By Farbror Sid on Oct 4, 2008

 3. Hur var det han sjöng han Ramel? Det här är det bästa du någonsin gjort. Dikeskörning, Spotnicksgäss, Leena i Skoogen, men framförallt Bröderna Volt, jag gråter av lycka!!

  Bröderna Volt??
  Bröderna Volt??
  Bröderna Volt??
  Fattar du??

  By josephzohn on Oct 4, 2008

 4. Det här var väl trevliga överraskningar. Vi delar musiksmak i mångt och mycket. Samtidigt fick jag mig till livs några jag inte hört förut. Kul!

  WordPress lär man väl prova på, annars har Youtube fungerat bra för mig. Har klämt upp drygt tjugo låtar senaste veckan, bl.a. lite Boppers videor från 1979. http://www.youtube.com/watch?v=cKANFJRM-UI

  By grandprix63 on Oct 4, 2008

 5. Glömde ju att svara på din undran!
  Nej jag var inte på den stora festen, men jag har sett sidan och känner han ordföranden mycket väl, han tillhör den stora skaran av Vetlandabor som slaviskt följer min blågg :))

  Hoppas det är okej 1.
  http://josephzohn.blogspot.com/2008/10/dagens-voltare.html
  Hoppas det är okej 2.
  http://josephzohn.blogspot.com/2008/10/dagens-gsltlgi.html

  By josephzohn on Oct 5, 2008

 6. Farbror Sid: Trevligt att höra! Fördelen är ju att vara oberoende av en exter aktör. Nackdelen är att det tar serverutrymme. Men det lär bli mera i samma stil.

  Josephzohn: Jag fattar precis. Och det kommer mera….

  grandprix63: Kul att du gillade alstren. Ska skicka över Lena C snarast, vattenkammad och redo för nytt blogginlägg.

  By ronnybgoode on Oct 5, 2008

 7. Svänger skönt, kul med gamla vinyl,kommer tillbaka.

  By Raggmunk on Oct 5, 2008

 8. Du fattar precis!
  Men det gör inte jag 🙂
  Kommer mera?
  Vadå?
  Hallå??
  Jo are knäcking me 😀

  By josephzohn on Oct 6, 2008

 9. Ett synnerligen trevligt inlägg!

  By Larsson on Oct 16, 2009

 10. Kul att det uppskattades! Nu kan ni höra musik av detta slag plus mycket annat i The Ronny B Goode Show via etervågorna på 103.7 MHz i Stockholm/Roslagen eller via webbradio på http://radio.osteraker.se (klicka på Play) varje onsdag 20.00-21.00 med repris söndagar 20.00-21.00.

  By ronnybgoode on Oct 16, 2009

 1. 1 Trackback(s)

 2. Mar 18, 2009: Farbror Sid » Blog Archive » Birkin vs Skoog… 1969.

Post a Comment