Ona mår bra – men får hon leva vidare?

June 6, 2009 – 5:11 pm

Ona opererades i torsdags på Bagarmossens Djursjukhus och har så sakteliga börjat hämta sig. Jag talade precis med djursjukhuset som höll på att byta bandage på hennes framben. Visserligen har hon ont men det är tåga i tjejen. Hon vill inget hellre än att komma tillbaka.

Frågan är hur det kommer att gå. Jag skulle nog aldrig ha skrivit det där om “kosta vad det kosta vill” i ett tidigare inlägg. Det har visat sig att försäkringen täcker bara en liten del av totalkostnaderna då hon har fyllt åtta år. Och kosta kommer det att göra! Vad händer om jag inte kan hämta ut henne när det är dags att åka hem? Jo, det kan bli så illa att det sjukhus som räddade henne kan tvingas viga henne till den eviga sömnen. Är det inte i så fall en ödets ironi att först rädda ett liv för att sedan ta samma liv.

Jag tror inte att jag förrän nu har insett denna aspekt av det hela. Beslutet att göra allt för att rädda henne var självklart och jag tvekade aldrig. Men nu börjar den krassa verkligheten komma ikapp oss. Snart är räkenskapens timma slagen. När jag talade med djursjukhuset så var det preliminära beskedet att hon skulle få lämna sjukhuset efter helgen. Eftersom jag inte har de summor som krävs i kontanter just nu så var det naturligt att ta ett lån för att hjälpa min vän. Men det är bara att konstatera att skatteskulder är ett gissel, även efter att de är avklarade. Kredithistorien förhindrar nämligen möjligheterna att ta några lån över huvud taget.

Vad gör man i detta läge för att lösa situationen? Varje dag extra på sjukhuset kostar minst 2 000 kronor. Jag tvivlar på att det är en framkomlig väg att dra ut på sta’n och skramla med en insamlingsbössa. Däremot så står mitt hopp till en annan väg att lösa situationen.

Jag har satt upp en blogg för att stödja Ona på http://saveona.blogspot.com Där finns möjlighet att via en knapp “Donate” lämna ett frivilligt bidrag via PayPal eller PlusGiro. Ja, kalla det gärna tiggeri. En sista desperat utväg att hjälpa Ona. Jag ber dig inte om pengar. Men jag är tacksam om du sprider adressen till Ona’s blogg via ditt nätverk. Kanske går det att locka tillräckligt många djurvänner att bidraga med en dollar eller en tjuga för att allt ska lösa sig.

Tro inte att det är lätt att skriva dessa rader. Men vad gör man?

Tags: , , , , , , , ,

 1. 17 Responses to “Ona mår bra – men får hon leva vidare?”

 2. Åh, Ronny! Vad ska jag säga? …
  Jag ska berätta om Ona och bloggen så gott jag kan.
  Måtte allt gå väl!

  By Lussan on Jun 7, 2009

 3. Har också skrivit om Ona på min blogg. Hoppas innerligt att det ska gå vägen för dig! Fick avliva min katt förra helgen så jag vet hur du känner! Kramar om

  By Sune...the girl on Jun 7, 2009

 4. Jag håller tummarna stenhårt och gör det jag kan- sprider vidare detta.
  Jag har också adressen till en GIGANTISK pingsajt, så jag pingade detta över hela jordklotet (typ).
  Tänker på er och håller tummarna!

  By Sill-Britt on Jun 7, 2009

 5. Tack Lussan, du är en klippa! Det känns egentligen rätt konstigt att gå ut med en vädjan av detta slag. Kanske förstör det hela min mödosamt uppbyggda bloggimage 🙂 Men i vissa lägen går det bara inte att sitta inaktiv och be till högre makter.

  Så sorgligt att höra om din katt, Sune…the girl. Men hoppas att ni fick många fina år tillsammans. Det är alltid smärtsamt att skiljas från sin vän även om man som djurägare vet att vår tid tillsammans är begränsad. Tack för ditt stöd.

  Tack Sill-Britt! Ja, vår förhoppning är att lyckas locka tillräckligt många djurvänner som kan tänka sig att bidra med en liten slant. Trots allt kan det gå rätt fort att få fram ett budskap i bloggosfären. Många bäckar små….

  By ronnybgoode on Jun 7, 2009

 6. Lider med dig och hoppas det löser sig till det bästa för er båda två…
  Jag har surfat runt och jag vet inte om tiden är alldeles för knapp men man kan ju hoppas på krishjälp för det verkar som om det finns en del organisationer där man kan söka hjälp till just såna händelser.

  Kan ju bara tänka mig själv hur det skulle kännas, har hund själv och vet att man gör sitt yttersta för att lösa situvationen…

  Här är i alla fall en sida som kan vara av intresse för er…Kan ju vara värt ett försök i alla fall…

  http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,5294242&_dad=portal&_schema=PORTAL

  //Marika

  By Marika on Jun 7, 2009

 7. Jag länkade så fort jag läst detta (kommer tyvärr dock ej in på sidan själv därifrån jag är), hoppas det inte är för sent och att allt går väl.

  By Karin on Jun 8, 2009

 8. Tack Marika för din omtanke och för ett fint tips. Jag ska kolla upp det.

  Ja Karin, jag känner att allt kommer att gå väl i slutändan. Det måste det helt enkelt göra.

  By ronnybgoode on Jun 8, 2009

 9. jag har via maken hemma i sverige satt in en liten peng, fast han sa det nog skulle dröja ngt dygn innan det kom fram. Håller tummarna stenhårt!

  By Karin on Jun 9, 2009

 10. Har du testat sätta in länken på vovve.net? borde finnas många djurvänner där.

  By Karin on Jun 9, 2009

 11. Tack snälla Karin! Och tack för tipset. Ska försöka.

  By ronnybgoode on Jun 9, 2009

 12. Såg din vädjan via vovve.net och har lagt in ett litet bidrag som går in på postgirot i morgon. Hoppas “många bäckar små” hjälper er!

  By LP on Jun 9, 2009

 13. Tillägg,

  Några av kommentarerna du fick på vovve.net… Det är en viss klick där som alltid måste visa sig – och visa hur snabba de är i replikerna, inget att bry sig om.

  Det är ju så, enligt de som vill utmärka sig på vovve.net, att man kan inte ha hund o man inte är rik – och man kan inte ta hand om en hund om man jobbar, inte lätt att vara hundägare.

  By LP on Jun 9, 2009

 14. LP: Jag och Ona är dig oändligt tacksamma! De senaste dagarna har jag blivit överväldigad över vilket godhet som finns bland våra medmänniskor. Tack, min vän!

  By ronnybgoode on Jun 10, 2009

 15. Jag bara hoppas att du fixar det nu! Har du lyckats skrapa ihop allt..?

  Att få veta att du/ni klarar det är tack nog:-)

  Att själv hamna i en sådan situation – går inte att föreställa sig hur hemskt det skulle vara – förstår mycket väl att du gör allt som står i din makt.

  By LP on Jun 10, 2009

 16. Nej, det fattas en del. Men jag har gott hopp. Senaste rapporten från Ohio säger att Ona och bloggen ska omnämnas i programmet på en radiostation i Toledo så förhoppningsvis kan det locka ytterligare några djurvänner.

  By ronnybgoode on Jun 10, 2009

 17. Insåg precis att jag ju skrev på fel dag, men det är väl bara att fortsätta här då *S*.

  Tycker ju att man borde hittat dessa djurvänner på vovve.net… Men jag som till råga på allt är en blandrasägare har insett att det där med “djurvänner” inte alltid stämmer…

  Såg att tråden var borta och är tyvärr inte förvånad, tillräckligt många har väl stört sig på den. Med tanke på hur länge den ändå fanns där var det ju inte något uppenbart fel.

  Du fick ju i alla fall en del bra tips också… i kombination med det du skriver nu så kanske det löser sig ..(?)

  Ganska fantastiskt att det ska omnämnas i Ohio…!

  Håller tummarna och följer utvecklingen här!

  Allt gott!

  By LP on Jun 10, 2009

 18. Tack min vän! Ja, jag undrar just om inte de negativa kommentarerna på vovve.net snarast gav ökad sympati för Ona. Speciellt den medlem som hela tiden upprepade att han trodde att hela historien var fejkad. Nästan som om han kände sig hotad om Ona skulle få leva vidare med hjälp av okonventionella, osvenska metoder.

  By ronnybgoode on Jun 10, 2009

Post a Comment