Ona update: Det blev en hård dags natt

June 17, 2009 – 1:32 pm

Ja, genom att citera Anita Lindblom’s tolkning av en gammal Beatlesklassiker så tycker jag att vi kan sammanfatta gårdagen riktigt bra. När jag kom in till Stockholm så visade det sig att Ona inte kunde stödja på höger framben och det var rött och svullet och sårvätska trängde ut genom operationsärren. Det blev alltså omgående färd till Bagarmossens Djursjukhus (vi börjar att hitta vägen nu). Väntan blev ganska lång då en hund med andningsstillestånd kommit in precis före oss och den begränsade nattpersonalens alla krafter koncentrerades på livsuppehållande åtgärder. Jag hoppas innerligt att de lyckades rädda vovven.

Även om Ona hade ont så var ju inte vårt ärende akut på samma sätt så det blev timma efter timma av väntan ute i bilen. Ona fick ligga kvar i baksätet och lyckades faktiskt slumra till mellan varven. Vi kom in strax före midnatt och röntgen gav vid handen att det förmodligen handlade om en infektion då inga fysiska skador kunde upptäckas. Nu väntar jag som bäst på besked från djursjukhuset. Återkommer. Tack alla underbara människor för ert stöd! Inte bara vad gäller konkreta ekonomiska bidrag för att hjälpa Ona utan även för att ni hjälper till att sprida budskapet om denna blogg och om Ona via era nätverk. Det gör stor skillnad. Än en gång: ett stort tack från Ona och husse.

Tags: , , , , , , , , ,

 1. 5 Responses to “Ona update: Det blev en hård dags natt”

 2. Tjena
  Tur att det inte var allvarligare än så.
  Hoppas ni får den hjälp som ni behöver o att allt blir bra igen

  By Björn & Clara on Jun 17, 2009

 3. Det är en självklarhet för mig att försöka att hjälpa till, jag är själv hundägare och vet hur starka banden emellan hund och människa blir.
  Jag har tyvärr inte mycket pengar att bidra med men har satt in så mycket jag kan åt er och hoppas att det ska hjälpa till en liten bit på vägen i alla fall.
  Jag önskar dig och Ona all lycka och hoppas att det löser sig för er.
  Kram till er båda!

  //Kandii

  By Kandii on Jun 17, 2009

 4. Ja, förhoppningsvis är det bara en infektion och inga allvarligare skador.

  Tack snälla Kandii och en jättekram från mig och Ona. Hoppas att din vovve mår bara bra och att jag får tillfälle att återgälda din vänlighet.

  By ronnybgoode on Jun 17, 2009

 5. Tänkte ringa och höra hur det var med Ona, men det har varit lite stressigt inför midsommarplaneringen.
  Jag och “Ernie” åker ut till Väddö, med vänner imorgon.
  Hoppas du och Ona får en fin midsommar trots alla problem.
  Tänker på er!

  By Ann on Jun 17, 2009

 6. Hej!
  Hoppas det går bra med din fina hund. Kanske du redan fått tipset, men kan du inte försöka få ett lån hos någon av de finansbolag som gör reklam för att de lånar ut även till människor med betalningsanmärkningar?
  Har själv väldigt låg pension men ska försöka bidra med en liten slant iallafall.

  By Helena on Jun 21, 2009

Post a Comment