Midsommar vid Skanstull med Ona

June 19, 2009 – 12:12 am

Normalt brukar Ona och jag dra oss tillbaka till Hälsingland i midsommartid för att varva ned och tanka litet Hälsingeenergi. Men detta år blir ett litet undantag. Hon kunde i dag lämna djursjukhuset och man hade fått bukt med infektionen. Sedan kan man ju tycka att det var onödigt att den skulle behöva inträffa alls då det borde ha kunnat undvikas genom att ge henne antibiotika efter operationen. Men det viktiga är att hon fått komma hem igen. Detta utan att de drygt 27 000 kronor i kontanter som först krävdes för att lämna ut henne erlades. Nu är tydligen direktregleringen med försäkringsbolaget klar och den överskjutande delen faktureras på tio dagar. Det gäller med andra ord att sälja en hel del vinylskivor så om ni känner några skiventusiaster, skicka dem till www.rock.x.se  där jag säljer av rubbet till halva priset för att dra ihop till Ona’s sjukhusräkning. Jag släpper gärna även saker ur egen samling om det är något speciellt som önskas. Vinyl kan ersättas men det kan inte Ona!

“Hem” är i detta fall Söder, vid Skanstull. Alltså hos Ona’s gamla familj. Tills hon är återställd och klarar av att gå i trappor igen så får hon hålla sig borta från Vita Huset. Under helgen stannar jag hos Ona då de övriga åker bort över midsommar. Men det känns riktigt skönt att vi för första gången på länge får vara hos varandra litet längre. När man levt tillsammans dag ut och dag in i så många år så känns det onekligen tomt och konstigt när hon inte finns vid min sida. Midsommarblomster kan vi kanske hitta i Ona’s favoritställe Bjurholmsparken som ligger nära och bra. Just nu känns Vitabergsparken för avlägsen även om jag vet att Ona trivs där. Men det gäller att ta ett steg i taget. Walk, don’t run….

Trevlig midsommar alla kära vänner!

Tags: , , , , , , , , , , ,

 1. 5 Responses to “Midsommar vid Skanstull med Ona”

 2. Vi har varit “nätlösa” några dagar i sträck – och alltså lyckligt okunniga om Onas och din senaste dramatik. Hoppas ni nu får en skön och helande midsommar.

  By Seve och Ulla on Jun 19, 2009

 3. Tjena
  Va härligt att du fått hem Ona och att ni är tillsammans igen o då framför allt under midsommarhelgen.

  Vi önskar er en GLAD MIDSOMMAR

  By Björn & Clara on Jun 19, 2009

 4. Härligt att Ona är tillbaka!

  By Gubben on Jun 19, 2009

 5. Glad midsommar önskas härifrån.

  Jag ska kolla igenom dina skivor men kanske jag frågor dig istället, det är lättare…..

  Kram till Ona – du ska nog hinna i mål med Ona

  By pia-charlotte on Jun 20, 2009

 6. Tack för era vänliga ord och ett något försenat Glad Midsommar till er alla. Er sympati värmer.

  By ronnybgoode on Jun 21, 2009

Post a Comment