Visst tusan fungerar affirmationer!

September 29, 2009 – 9:10 am


Ni har säkert kommit i kontakt med begreppet affirmationer. Tekniken att upprepa och fokusera en tanke för sig själv så att det slutligen manifesteras i verkligheten. Vissa ser det som new age-hokus pokus medan andra använder sig av det dagligen. Fungerar det? Här en liten personlig erfarenhet.

Jag köpte i somras en rejäl laddning böcker på en loppis och bland annat följde boken Tänk dig ett bättre liv av författaren Annastina Vrethammar med (släkt med Sylvia, månntro?) Efter att ha läst ut alla andra böcker kom jag så fram till denna bok och även om jag mycket väl känner till begreppet affirmationer sedan förut så var det något i texten som sa att nu är det dags att gå från teori till verklighet. Testa, vet jag!

För sakens skull så skrev jag ned en affirmation som kanske inte var riktigt enligt regelboken vilket inte heller genomförandet var. Jag skrev så här:

Under denna dag kommer pengar att komma in från ett håll som jag absolut inte väntat mig
. Inget om summan och dessutom glömde jag bort hela saken kort efter att jag skrivit texten. Många förespråkar att en affirmation ska vara detaljerad och dessutom upprepas hela tiden.

Hur avlöpte då det hela? På eftermiddagen skule jag åka in till sta’n och planerade då bland annat att ta en sväng förbi Bagarmossens Djursjukhus för att köpa specialfoder åt Ona. Det är ett foder som hjälper till att bygga upp benstomme och leder vilket är av högsta vikt just nu och detta foder säljs endast av veterinärer (Specific Joint Support). Men mitt i bilköerna när jag närmade mig Alvik fick jag infallet att stanna till då det även där finns ett djursjukhus. Sagt och gjort! Fodret fanns bara i mindre påsar och de stora säckarna måste beställas hem. Leverans fredag om beställningen gjordes senast måndag. Men nu råkade detta vara en onsdag. Jag beställde en säck och så sa damen bakom disken eftertänksamt: ja, då kommer det på fredagen den 2 oktober…. Men om du hämtar ut fodret dagen efter så får du det billigare! Vi har nämligen öppet hus denna dag och lämnar 20% rabatt då. Det kallar jag att vara kundinriktad!

Följaktligen beställde jag två säckar vilket innebar en besparing på sammanlagt 278 kronor (plus inbesparad bensin då jag åkt en mycket kortare sträcka). Helt plötsligt kom jag ihåg affirmationen som jag ännu inte hunnit affirmera. Pengarna hade de facto kommit från ett håll som jag absolut inte väntat mig.

Titta in till Stockholms Djursjukhus lördagen den 3 oktober på öppet hus mellan 11-15 och köp mat till din vovve eller kisse till 20% rabatt. Kanske behöver du en gång utnyttja deras tjänster och då kan det vara bra att vara bekant med platsen. Själv ska jag vara med och sälja på skivmässan i Solnahallen under denna tid men jag får väl fixa en stand-in under en timma. Om inte annat så får jag affirmera fram en….

Ha en fin dag!

Tags: , , , , , , , ,

 1. 2 Responses to “Visst tusan fungerar affirmationer!”

 2. Självklart fungerar affirmationer…
  Det har jag själv upplevt många gånger… 🙂
  Även att regelbundet visualisera det man vill ska ske 🙂
  /Nelly

  By Nelly on Sep 29, 2009

 3. Japp det tror jag med på! :0)

  Tack för komplimangen förresten. Alltid kul att få sådana. Skönt att höra att det är på rätt väg. Jag blev så berörd av er och tänker på Ona då och då.

  Jag och Lizzy önskar er all lycka till. Vi ses!

  By Marie F on Oct 1, 2009

Sorry, comments for this entry are closed at this time.