Nostalgisk rockkväll på Svaneholms slott

June 21, 2010 – 10:42 pm

På onsdag den 23 juni blir det en del inslag från en mycket speciell nostalgikväll på Svaneholms Slott i Skåne i The Ronny B Goode Show över Radio Österåker 103.7. En kväll där ovanligt många gamla och nya hjältar framträdde.
Det var The Cadillac Band som stod för underhållningen och bandet hade med sig en hel del kära gamla bekanta gästartister. En positiv överrasknin var tjejbandet PFemme (P5) Records som inledde kvällen och de har just släppt en CD på egna märket Poidnak Records. Vill ni veta mera om dem så kolla www.myspace.com/p5record Sångerskan Alicia Helgesson framförde även en del låtar tillsammans med The Cadillac Band. Och givetvis var det en och annan som åkte Cadillac till Svaneholm. Samtliga bilder är tagna av Per Lindskog (copyright). Mera bilder finns på hans hemsida http://www.limewood.eu

The Cadillac Band är ett kompband som har flera frontfigurer med gedigna rötter i rock- och pophistorien. Vi har till exempel Svenne Hedlund. Nybliven folkpensionär enligt almanackan men rocknrollen följer som bekant andra lagar än de vanliga naturlagarna. Och vad vore väl en kväll med Svenne utan Cadillac (låten)?

Naturligtvis var även Lotta med på scen.

 

Leif “Burken” Björklund med sin “glesbygdssynt” som han kallar det. Jodå, visst fick vi höra Hey baberiba.

Snart blir väl även Idol-Ola nostalgi? I alla händelser drog han ner stora applåder i den blåsiga sommarkvällen vid Svaneholms slott.

Little Gerhard är still going strong och förlägger vintertid sina uppträdanden till Thailand. Men i sommar kan han ses rocka loss i parkerna.

Förutom rocknroll bjöds även country av Kikki….

….liksom schlager av Siwan och roliga historier därtill.

Mera country i form av mycket bra Johnny Cash-tolkningar bjöds av Ebbot Lundberg från Soundtrack Of Our Lives.

Elvis’ gamle turneledare, allt-i-allo och nära vän Joe Esposito var också på plats och berättade beredvilligt minnen om The King. Dessutom gratulerade han det kungliga brudparet i sitt inledningstal.

Carl Perkins’ son, Stan Perkins, håller familjetraditionerna vid liv och kör sin fars rockabillylåtar med en verklig glöd och energi.

B.B. Cunningham är väl mest känd som Jerry Lee Lewis’ basist men har även spelat gitarr på en massa plattor, bland annat Ronny & Daytonas’ G.T.O. Han gjorde också några instrumentalsinglar under eget namn på den tid det begav sig. På Svaneholm körde han piano – tydligen har han hämtat en hel del inspiration från Jerry Lee.

En annan tonårsidol och liksom Ebbot Göteborgare, Tommy Blom, fungerade både som konferencier och höll igång med allt från Sleep little girl till Route 66.

Lennart Grahn från Shanes hade med sin lilla vovve på turnén och berättade bland annat att en återförening av “gamla” Shanes är på gång, med samtliga medlemmar som medverkat. Så nu lär vi snart få höra Gunfight saloon igen….

Ja, detta var några av deltagarna i denna helkväll på Svaneholms slott. Månne slottsspöket rasslade takten med sina kedjor. Själv var jag egentligen i Skåne av helt andra orsaker – för att träffa en ny liten fyrbent vän som just fyllt fem veckor. Jag återkommer till ämnet – hämtning sker i juli. Trevlig sommar!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Post a Comment