Han gav sitt liv i kampen mot ondskan

November 18, 2015 – 3:20 pm

Diesel_2

Diesel var en malinois. En belgisk vallhund som tjänstgjorde för RAID (den franska anti-terroriststyrkan) och deltog i morgonens insats i St Denis, Paris. Hans uppgift var att som den förste gå in i den lägenhet där ett antal misstänkta terrorister förskansat sig.  Diesel blev sju år, ihjälsprängd när en kvinnlig självmordsbombare utlöste sitt bombbälte.

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/paris-attacks-police-dog-diesel-6853172

Hur kan man då alls nämna en hund i samband med de fruktansvärda terrordåden i Paris? Personligen tycker jag att det ger våldet och respektlösheten för andras liv ett ansikte. 128 människor dödade i en terrorattack är så fruktansvärt att det kan vara svårt att ta till sig den fulla innebörden av gärningen. Men en fyrbent vän som gav sitt liv i kampen mot det onda för ned ondskan på ett plan där vi kan förstå.

Dessa terrorister är en mikroskopisk del av alla som bekänner sig till islam. Ändå görs förvånansvärt litet från muslimska samfund för att komma tillrätta med problemet att allt fler radikaliseras och väljer att träda i ondskans tjänst. Utan att någonsin ifrågasätta. I en krönika i SvD skriver Ivar Arpi följande:

En styrelseledamot för al-Rahmanmoskén i Eskilstuna skrev stöttande ord till en svensk IS-jihadist på Facebook. En imam i Gävle moské har likaså stöttat IS. I Göteborg knyts Bellevuemoskén ofta till extremism, även om det är oklart om det mer är en mötesplats.

http://www.svd.se/radikal-islamism-drabbar-alla

Jag förutsätter då att skribenten har gjort sedvanlig faktakoll. Nog låter detta illavarslande? Hur påverkar det synen på muslimer i allmänhet? Inser inte det muslimska samfundet vilken skada IS kan orsaka om man väljer att inte ta avstånd från denna terrororganisation, framför allt på islam och alla muslimer som önskar leva i fred?

Det är en nödvändighet att den kräftsvulst på samhällskroppen som IS utgör isoleras och neutraliseras. Trots allt är de en minoritet. “Islamsk stat” i all ära – här ska inga kalifat utropas!  IS är ingen stat utan en terrorfraktion som utgör en så försumbar del av mänskligheten att den för att alls märkas måste tillgripa terror och våld.

Även om många nya terroristhandlingar kommer att begås måste vi alla stå enade i kampen mot det onda. I dag går min tanke till Diesel och hans flock. Han gav sitt liv i kampen för det goda. Jag hoppas att du har det bra på andra sidan regnbågsbron.

Vila i frid, lilla Diesel.

 

Tags: , , , , , ,

Post a Comment