Skivälskare: samling på Solnamässan på lördag!

March 2, 2009 – 11:13 am

Det lär knappast ha undgått någon att det snart är dags för den stora skivmässan i Solna. Lördagen den 7 mars är det dags och i Solnahallen finner du 135 säljare som sammanlagt erbjuder närmare 600 meter med skivor! Det finns med andra ord goda chanser att hemföra den där speciella plattan som du letat efter i alla år – eller helt enkelt göra ett impulsfynd.

Det finns hur mycket som helst i skivväg på både vinyl och CD och bland annat kan nämnas:

Pierre Barin Turica säljer rariteter från Asien, Sydafrika etc och bland annat har han med en massa Elvis, garage och beat etc. Samt inte att förglömma den ultimata Asienpressade Led Zeppelin-rariteten med ett omslag “never seen”.

Charlie Dahl säljer T-shirts med “vintage look” . Replikor av äldre och nyare konserttröjor.

Visst är många LP-omslag riktiga konstverk. På mässan kan du köpa ramar avpassade för LP-omslag från Frame33 och dekorera väggarna och spisarhörnan.

Premium Förlag är förstås på plats med sitt utbud av musik- och nostalgirelaterade böcker och har bland annat med den nya utgåvan av EP-boken som presenterar svenska EP-utgåvor. Ett måste för samlaren och nostalgikern!

Stort utbud av Beatles och massor av annan vinyl finns precis vid entrén där Jan Lindstedt laddat upp med mängder av LP och 45:or.

Göran på Record Palace har med en riktig raritet och en godbit för ABBA-samlare: En hälsning till våra folkparksarrangörer. En närmare presentation av denna skiva fanns i tidigare inslag om Nostalgipalatset.

Förutom dyrare rariteter så finns ett enormt utbud av billiga skivor från 5 kr/st och åtminstone jag tycker att det är mycket av tjusningen med en skivmässa att botanisera bland fyndlådorna och bläddra i skivbackar medan fyndhögen hela tiden växer. Då glömmer man lätt både tid och rum. Ja, detta är en riktig terapi för kropp och själ, något som alla borde få uppleva.

Du har chansen nu på lördag….

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Post a Comment