Alla kan väl höra fel ibland

August 25, 2008 – 8:10 pm

Marknadschefen på ett italienskt-brittiskt företag som tillverkar hörapparater, Enrico Vacca, uppger till BBC att man gjort en undersökning bland 2000 personer om vilka låttexter som vanligt folk mest hör fel på. Detta skriver Aftonbladet och jag kan tillägga att företaget heter Amplifon. Som exempel tar AB upp bland annat the Beatles’ Lucy in the sky with diamonds. Textraden ”the girl with kaleidoscope eyes” har en del fått till: ”the girl with colitis (inflammation i tjocktarmen) goes by”. För att inte tala om the Police och deras Message in a Bottle :

Rätt: ”A year has passed since I wrote my note”

Fel: ”A year has passed since I broke my nose”

En annan klassisk felhörning är den av Jimi Hendrix’ Purple Haze.
“Scuse me while I kiss the sky” har i mångas öron blivit till “Scuse me while I kiss this guy”. Detta inspirerade till sajten KissThisGuy som är specialiserad på missuppfattade sångtexter. Kan rekommenderas för den som vill ha ett gott skratt. Ett par exempel därifrån:

Kanadas nationalsång:

“Oh Canada, we stand on guard for thee…” har uppfattats som “Oh Canada, we stand on cars and freeze…”-

Eller vad sägs om the J. Geils Band och Centerfold? Raden “My angel is a centerfold” blev efter felhörning “My anus is the center hole”. Ja, det finns hur många liknande exempel som helst på denna sajt. För att ni själva ska kunna bedöma likheten i ovanstående rader så bjuder vi här på J Geils Band och Centerfold.

Tags: , , , , , , , , ,

 1. 3 Responses to “Alla kan väl höra fel ibland”

 2. haha… ja i purple haze var det min tolking också…
  Sen lite J Geils Band… var en liten favvo ett tag, Freez Frame kom under den tiden när man var i fototagen… det passade bra med en motorNikon som lite delaktig i låten…

  By Farbror Sid on Aug 26, 2008

 3. Haha, nääääää? Eller jo, jag vet ju vad jag själv gått och sjungit…innan jag lärde mig engelska “på riktigt”. 🙂

  By Lussan on Aug 27, 2008

 1. 1 Trackback(s)

 2. Sep 18, 2008: Bulletiner från Vita Huset » Blog Archive » Mera felhörningar åt folket!

Post a Comment