Se Sundbyberg och sedan dö

August 28, 2008 – 4:41 pm

Visst känner du igen denna låt av Ulf Peder Olrog? Men somliga människor har högre ambitioner än att bara se denna lilla stad innan sin hädanfärd. Den nyligen förolyckade äventyraren Dave Freeman, till exempel. I sin bok ”100 Things To Do Before You Die” rekommenderar han bland annat att du ska:

– Vara med på Oscarsutdelningen.
– Nakensurfa på natten i Australien.
– Delta i världens mest högljudda skriktävling i North Carolina.
– Göra en voodoopilgrimsfärd på Haiti.
– Springa med tjurar i Pamplona.
– Kasta sig ut från ett högt torn på Vanuatu-öarna med bara en klätterväxt runt ena benet.

Med en checklista som denna bok i bagaget är det ju bara att sätta igång och beta av sina mål ett efter ett. Dave Freeman gjorde också detta och bland det häftigaste han gjort tyckte han var ”bungy jumpet” på Vanuatu. Men han lyckades bara uppfylla hälften av sina mål, 50 stycken. Hur han mötte sitt slut? Jo, hans snubblade i hallen i sin villa i Kalifornien och slog i huvudet så olyckligt att han dödades….

Intresserad av boken? Köp den här:

Tags: , , , ,

  1. 1 Trackback(s)

  2. Jun 14, 2009: Bulletiner från Vita Huset » Blog Archive » Se Sundbyberg och sedan dö - och om Ona

Post a Comment