Dan mot Loopia – en nutida David mot Goliat

August 28, 2008 – 5:54 pm

David skickade iväg en sten med sin slunga, Danne skickade iväg ett USB-minne….

Näthandelsentreprenören Dan Nilsson är missnöjd med bristande information om driftsstörningar från sitt webbhotell Loopia. Då han inte får svar så har han nu tagit till en något okonventionell metod för att få kontakt med företaget. Ja, det är samme Dan Nilsson som tidigare var i luven på UPS. Genom att länka Dans inlägg med ankartexten ”UPS” lyckades ett flertal bloggare i samverkan få upp det till plats åtta i sökträffarna vid sökning på UPS i Google. Faktiskt ligger det fortfarande kvar på åttonde plats.

Är det läge att länka till Loopia på samma sätt nu? Ja, det skulle ju vara intressant att se vad som händer, inte minst om något svar kommer från Loopia. Du som ibland blir irriterad på stora, opersonliga – och onåbara – företag kommer nog att gilla denna historia. Trots allt har kunderna en enorm makt när det gäller att slå tillbaka så det gäller att hålla sig väl med dem. Hur stor man än är som aktör så är ett dåligt anseende alltid förödande när man verkar på en konkurrensutsatt marknad. Retar man sedan någon som Dan Nilsson så kan man befara att det händer saker….

Själv har jag mitt webbhotell hos Webbstugan och berörs alltså inte av problemet. Det är heller aldrig problem att få kontakt med företaget om problem uppstår. Ett litet webbhotell med personlig service vilket jag varmt kan rekommendera.
¨
Läs även vad andra skriver om , , , , ,

Tags: , , ,

  1. One Response to “Dan mot Loopia – en nutida David mot Goliat”

  2. “Ett litet webbhotell med personlig service vilket jag varmt kan rekommendera.”

    Kanske borde kallas webbpensionat? 🙂

    By Mårten on Aug 29, 2008

Post a Comment