Smultronställe i Norrköping: Uniqart

May 12, 2009 – 7:37 pm

Norrköping var en av de städer som framsynt nog behöll sina spårvagnar vid högertrafikomläggningen 1967 och skulle man tröttna på att flanera – även om staden är lagom stor för detta ändamål – så går det alltid att ta en tur med tricken. Kliver ni av vid hållplatsen Hospitalsgatan och letar er fram till nummer 7 så hittar ni en affär som trots sitt något undanskymda läge är väl värd ett besök. Vi hälsas välkomna av innehavarinnan Samka Nimani Qvick.

Samka är kosovoalbanska och sortimentet i hennes affär är högst varierat, med kläder och accessoarer för en kvinnlig kundkrets och hantverk och prydnadsföremål från alla möjliga länder. Dock hittills inte i någon större utsträckning albanska produkter på grund av svårigheten att importera.

Källarvåningen används tidvis som konstgalleri men just denna dag pågår ingen utställning. Men en del tavlor finns på plats, bland annat denna som är målad av Anette Folkeson.

Andra konstnärer som är representerade är Samkas bror Skendor Nimani, Björn Remnäs och Lisa Olai. Ny utställning planeras snart. Denna butik och galleri är en trevlig oas i Norrköpings lugnare delar och väl värd ett besök. Titta gärna in och hälsa på Samka och glöm inte att hälsa från RonnyBGoode!

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 1. 4 Responses to “Smultronställe i Norrköping: Uniqart”

 2. Tack för att du öppnar ögonen på den blinda. Där har jag aldrig varit. Än.

  By Lussan on May 14, 2009

 3. Titta gärna in vid tillfälle, det är en kul affär. Än trevligare blir det nog när nästa utställning kommer igång. Tell’em RonnyBGoode sent you!

  By ronnybgoode on May 14, 2009

 4. Det är roligt med såna små affärer, hoppas hon får möjlighet att importera från hemlandet, t.ex. läckerheter från Albanien och Kosovo.

  By pia-charlotte on May 15, 2009

 5. Will do!

  By Lussan on May 16, 2009

Post a Comment