Magert år för Spoke Island Cruisers – hittills….

October 7, 2009 – 10:17 am

Förra sommaren skrev jag om Spoke Island Cruisers och klubbens engagemang i Skå Festplats. Årets säsong blev tydligen inte så lyckad, enligt en av medlemmarna som jag träffade under långpromenaden nu på morgonen. Sämre publikuppslutning och stora kostnader för renovering av hembygdsgården i Skå har gjort att entusiasmen kanske inte är på topp just nu och vad jag förstår så är det ovisst om det blir någon fortsättning.

Det vore synd om detta initiativ skulle rinna ut i sanden. Ja, jag erkänner: jag har själv försummat att besöka träffarna i år, vilket har haft sina orsaker (se tidigare inlägg). Men visst borde detta koncept fungera? Att träffas i glada vänners lag i en naturskön miljö, med härliga entusiastbilar och bra musik på en festplats med atmosfär. Ja, det är just vad denna festplats har. Atmosfär. Det är litet som att förflyttas tillbaka till 50-talet när man vandrar runt inne på Skå Festplats. Man får lätt visioner av rock’n’roll-spelningar, cruising med festplatsen som mål, bilutställningar och omröstningar, kringaktiviteter. Ett eldorado för nostalgi. Så frågan är vad som kommer att hända. Det är bara att hoppas att gnistan tänds på nytt och att ni kommer vidare. Vi som uteblev i sommar får helt enkelt ta oss i kragen.

Denna festplats borde kulturminnesmärkas som ett monument över den svenska folkparkstraditionen och den speciella atmosfär den stod för. Skå Festplats är just det. En festplats med atmosfär.

Tags: , , , , , ,

Post a Comment